Алтерко Роботикс разработва IoT иновации съвместно с Deutsche Telekom



[ad_1]

BOBSTH 12:09:01 17-07-2018
NP1207BO.002
/ ПП / Allterco Robotics – иновации

Allterco Robotics разработва IoT
иновации съвместно с Deutsche Telekom
]

София, 17 юли / БТА /
Алтерко Роботикс ще разработва нови IoT продукти и решения съвместно с телекомуникационния лидер Deutsche Telekom. Българската компания стана част от Hub: raum – програмата на Deutsche Telekom за разработка на иновации в партньорство със старт-ъпи. Алтерко Роботикс бе избрана сред стотици кандидати от цял ​​свят, предлагащи решения и продукти за внедряване in LTE-M мрежа.
На втори етап, родната компания взе участие и в уъркшопа LTE-M Prototyping където представи иновативни концепции и решения в продуктовите категории: Wearables и Умен дом, заедно с още 23 компании. Идеите и решенията, които производителят на MyKi презентира по време на събитието, впечатлиха всички присъстващи. В резултат, компанията продължава напред отвъд протопите, към по-нататъшно реализиране на идеите си в партньорство с немския телеком.
Съвместно с Deutsche Telekom и под тяхно ръководство и подкрепа, Алтерко Роботикс ще работи върху разработването на умни LTE тракинг устройства myki, както и върху продуктова линия за умен дом Shelly Smart Home, ползваща NB IoT.
"Присъединяването ни, като партньор към програмата Hub. raum на Deutsche Telekom е доказателство за правилността на нашата стратегия за разработка на IoT иновации Същевременно това е чудесна възможност за развитие и създаване на нови решения и продукти, с цел да направим живота на хората по-лесен и безопасен – коментира Димитър Димитров, гла . Ен изпълнителен директор на Алтерко Роботикс Изключително сме щастливи и благодарни на Deutsche Telekom за гласуваното доверие и възможността да работим заедно върху разработването на потребителски решения за LTE-M мрежа "

Hub: raum – иновативни идеи от цял ​​свят

! Основана през 2012 г. от водещата телекомуникационна компания Deutsche Telekom програмата Hub: raum се провежда с цел проучване и разработка на иновативни решения и продукти в сферата на IoT (https://www.hubraum.com/). Тя таргетира IT старт-ъпи и млади компании от цял ​​свят. Казано накратко, Hub: raum: е технологичния инкубатор на Deutsche Telekom. Замислена като партньорство между старт-ъп компании и немския телеком, програмата Hub: raum се стреми да даде подкрепа и тласък на иновациите и да открива нови бизнес възможности и за двете страни: старт-ъп компаниите печелят финансова подкрепа, както и достъп до технологичните ресурси , клиентите и познанията на Deutsche Telekom. Докато телекомът се възползва от новите бизнес възможности, които иновативните идеи на стартъп фирмите откриват пред него.
Преди седмица hub: raum бе домакин и на уъркшопа LTE-M Prototyping където повече от сто души (включително предприемачи, ментори, инженери) работиха заедно върху прототипи и разработване на потребителски решения за LTE-M мрежа, осигурена от Deutsche Telekom . Уъркшопът предостави и уникална възможност за натрупване на ценен опит във връзка с въвеждането на NB-IoT на пазара и за съвместно разработване на решения, основаващи се на IoT свързаност. . Екипът на Алтерко Роботикс също взе активно участие в уъркшопа

Алтерко Роботикс – българският иноватор

Алтерко Роботикс е изцяло българска компания, част от холдинга Алтерко, която се занимава с разработка IoT устройства и решения. Топ продуктите на фирмата включват:

GPS / GSM часовниците MyKi
MyKi Watch and MyKi Touch са смарт часовници, предназначени за деца над 4-годишна възраст. Устройствата работят със SIM карта и дават възможност на родителите да се свързват с децата си по всяко време и да следят локацията им през безплатно мобилно приложение myki Watch. Служат едновременно като GPS, GSM и часовник и помагат на родителите да се чувстват по-сигурни за безопасността на най-милите си същества. Часовникът разполага и с SOS бутон, който детето може да използва, за да се свърже с родител при спешен случай.

Умния термометър за деца myki Care
Това е изключително прецизен смарт термометър, който дава на родители и лекари удобството да следят постоянно температурата на децата на своя смартфон, където и да се намират. Умното устройство измерва с удивителна точност от 0.01 градус. Термометърът се поставя под мишницата посредством хипоалергеннa лепенкa и изпраща по Bluetooth информация на всеки 8 секунди до мобилния телефон на родителя или педиатъра. Температурата може да бъде следена 24 часа в денонощието в безплатно мобилно приложение независимо дали детето играе, или спи и независимо на какво разстояние се намира. . В случай на повишени показатели, мобилното приложение myki Care моментално ще сигнализира чрез аларма и съобщение

Тракера за домашни любимци myki Pet
МyKi Pet е един от най-леките тракери за животни в света – 28 грама. Устройството работи със SIM карта и с тройна локализация – GPS, LBS и WiFi Благодарение на myki Pet собственикът на домашния любимец наблюдава местонахождението му по всяко време директно на смартфона си през мобилно приложение.. Като допълнение, MyKi Pet има уникална вградена функция. Това е възможността да научите животното си да изпълнява команди чрез натискане на бутони в приложението, възпроизвеждащи 4 различни звука. Голямо предимство на myki Pet е и че може да напомня за ваксини и медикаменти.

Продуктовата линия за
автоматизиране на дома Shelly
Продуктовата линия Shelly е в продажба от лятото на 2017 г. и включва различни устройства, които могат да се управляват от смартфон: умната крушк Shelly Bulb (консумира само 6W); умният контакт Shelly Plug; умното Wi-Fi реле Shelly 4Prо, пригодено за вграждане директно в ел. таблото; Shelly 2 – най-малкото 2-канално Wi-Fi реле, което позволява измерване на консумацията на енергия; умния сензор Shelly Sense; умната камера Shelly Eye; Shelly Smoke.

/ НП /

[ad_2]
Source link