"Монд": Австрийски документ съдържа обезпокояващи предложения на Австрия за миграцията



[ad_1]

Себастиан Курц Снимка: Ройтерс

Австрия, критикува миграционната политика на ЕС и пледира за система, при която нито една молба за предоставяне на убежище няма да бъде депозирана на европейска територия, пише в . "Монд". Изданието се е запознало с документ на австрийските власти, който бил представен на вниманието на национални експерти от 28-те страни членки на ЕС по време на неформална среща във Виена на 2 и 3 юли, пише вестникът. Изданието допълва, че това е бил от онзи тип документи, за които не се очаква да станат обществено достояние, предаде БТА.

В него се отбелязва, че мигрантите са основно млади мъже и "много от тях са особено податливи на идеологии, които са враждебни на свободата или проповядват насилие. "

По примера на Вишеградската група (Унгария, Чехия, Полша, Словакия) Австрия защитава идеята за" една Европа със затворени граници и пълно изнасяне извън границите на ЕС на правото на убежище " отбелязва в. "Монд."

В документа, с който изданието се е запознало, има предложение страните членки на ЕС да обмислят "нова система на защита" в която "нито една молба за убежище няма да бъде депозирана на европейска територия". Целта е през 2025 г. да се гарантира получаване на убежище само на онези, които "спазват ценностите на ЕС и фундаменталните права и свободи", пише още в текста. Е,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,. "Монд".

В документа още в началото се казва, че "политическите елити и ЕС като цяло са изгубили контрола на ситуацията" през 2015 г. по време на пика на миграционната криза. После документът акцентира върху предполагаемата неспособност на 28-те да възпрат мигрантските потоци и да обезопасят общата външна граница, допълва вестникът. [19659004] Изданието припомня, че от 1 юли Австрия е ротационен председател на ЕС. Вестникът припомня още, че от края на миналата година Австрия е управлявана от коалиция, съставена от десницата and крайната десница.

[ad_2]
Source link