Орбан отворен за двустранна сделка за мигрантите с Меркел



[ad_1]

Премиерът на Унгария Виктор Орбан който е отявлен противник на мигрантите, е дал знак, че има желание да сключи двустранно споразумение с германския канцлер Ангела Меркел за ограничаване на пристигащите мигранти в Германия и други европейски страни, съобщава "Ройтерс."

Меркел се нуждае от подкрепата както на коалиционния си партньор в лицето на Германската социалдемократическа партия (ГСДП), така и на страните от Европейския съюз, за ​​да може спорният план за миграцията, договорен с нейните баварски съюзници от Християнсоциалния съюз (ХСС) да успее. [19659003] Меркел и Зеехофер спасиха коалицията [19659004] Обновена [19659005] Меркел и Зеехофер спасиха коалицията [19659006] Има съгласие по миграцията, Зеехофер не подава оставка …

Християндемократите на Меркел и техните дългогодишни съюзници от ХСС се споразумяха в понеделник да създадат специални транзитни центрове на границата с Австрия, където мигрантите, които вече са били регистрирани в други страни от ЕС, ще бъдат задържани и връщани обратно в страните, където са били регистрирани първо.

В интервю за германския в. "Билд" Орбан заяви, че Унгария е отворена за разговори с Германия, ако Берлин успее да сключи споразумение за мигрантите със съседна Австрия, чийто канцлер Себастиан Курц е, подобно на Орбан, твърдолинеен спрямо мигрантите.

" Последователността може да бъде само следната: преговори между Германия и Австрия, а сле това преговори между Австрия и Унгария "коментирал Орбан, допълвайки" И чак в края, ако действително има яснота относно германската позиция, може да има преговори между Унгария и Германия "

Унгарският. премиер подчертал необходимостта от засилване на защитата на външните граници на Европейския съюз и създаването на транзитни центрове за мигранти извън ЕС.

Орбан добавил, че скоро ще проведе разговори с Курц, за да обсъдят следващите стъпки "с нашите преки, приятелски съседи" .

Спорът за миграцията подчертава дъ боките разделения в Европа за начина, по който да се справим с мигрантите, пристигнали през последните три години на Стария континент

Според Орбан големият наплив на предимно мюсюлмански мигранти в Унгария от 2015 г. насам представлява заплаха за християнската цивилизация на Европа .

Курц, който оглавява коалиция с крайната десница, обеща да предотврати повторение на кризата с мигрантите в Европа, при която Австрия прие мигранти, съставляващи повече от един процент от нейното население.

[ad_2]
Source link