Путин и Макрон обсъдиха изпълнението на общата хуманитарна инициатива в Сирия



[ad_1]

Руският президент Владимир Путин СНИМКА: Ройтерс

Президентите на Русия и Франция, Владимир Путин и Еманюел Макрон обсъдиха по телефона редица актуални международни и регионални проблеми, съобщи днес пресслужбата на Кремъл, цитирана от БТА.

"Специално внимание беше отделено на хуманитарните аспекти на сирийското уреждане, включително изпълнението на съвместната руско-френска инициатива за оказване на хуманитарна помощ на населението в района Източна Гута" край Дамаск, се посочва в съобщението, цитирано от ТАСС.

По-рано днес руското министерство на отбраната съобщи, че руски военнотранспортен самолет Ан-124 "Руслан" излетял от френското летище Шатору, е доставил на летище Хмеймим в Сирия 44 тона хуманитарна помощ, осигурена от Франция. Товарът включва медикаменти, дрехи, палатки, медицинско оборудване и предмети от първа необходимост, предназначени за населението в Източна Гута. Доставката е извършена съгласно решението за съвместен проект за оказване на хуманитарна помощ на сирийското население, прието на 24 май в Санкт Петербург от президентите на Франция и на Русия. [19659006] (function (d, s, id) {
            var js, fjs = d.getElementsByTagName (s) [0];
            if (d.getElementById (id)) return;
            js = d.createElement (s);
            js.id = id;
            js.src = "http://connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1";
            fjs.parentNode.insertBefore (js, fjs);
        } (document, 'script', 'facebook-jssdk'));
     [ad_2]
Source link