Путин определи християнството като основа на руската държава (ВИДЕО) – Свят



[ad_1]

Руският президент Владимир Путин каза днес, че приемането на християнството преди повече от 1000 години на територия, която впоследствие става Русия, е белязало началната точка за създаването на руската държава предаде АП.

Путин направи изказването на церемония по случай 1030 годишнината от приемането на християнството от владетеля на Киевска Рус княз Владимир. [19659002]


БГНЕС

Президентът заяви пред събралото се множество при статуята на Владимир край Кремъл че приемането на християнството е било "началната точка за създаването и развитието на руската държавност, истинското духовно раждане на нашите предци, Идентичността, разцъфването на националната култура и образование.


БГНЕС

Изказването му подчертава силните връзки между правителството и Руската православна църква отбелязва АП.


БГНЕС

Преди това руският президент Владимир Путин премина заедно с вярващите от Съборния площад в Кремъл до Боровицкия площад при паметника на княз Владимир.В шествието участваха също патриархът на Москва и цяла Русия Кирил, Александрийският патриарх Теодор Втори, московският кмет Сергей Собянин.

На 28 юли се отбелязва Денят на покръстването на Русия. Според летописите покръстването на русите е станало през 988 г. при новгородския и киевски княз Владимир, канонизиран за равноапостол.


БГНЕС

[ad_2]
Source link