Русия разбира, че Гърция е била подложена на натиск да изгони руски дипломати



[ad_1]

СНИМКА: pixabay

Москва разбира, че Атина е била подложена на "силен натиск" да изгони руските дипломати, заяви днес говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС

. "Ние прекрасно разбираме, че натискът, на който е била подложена Гърция, е бил много силен. Със сигурност мога да кажа, че се опирам на факти" каза Захарова, като добави, че Атина е успяла да устои на "първите вълни на натиска ", и по-конкретно в ситуацията, при която солидарността се използваше като аргумент за въвличане на стра ните в "провокационната дейност на Великобритания", предаде БТА.

"В този случай това беше игра, в която, разбира се, Гърция беше въвлечена. Играта беше многоетапна, ние просто знаем това" каза говорителката на министерството. Тя подчерта, че в случая натиск над Атина са оказали не само британски представители, но и американските им партньори.

Захарова изрази съжаление по повод решението на Атина да изгони руски дипломати, като отбеляза, че подобни инциденти не остават без последствия и за съжаление помрачават двустранните отношения.

Атина обяви миналата седмица, че е изгонила двама руски дипломати и е забранила на други двама достъп до страната, като ги обвини в намеса във вътрешните работи чрез насърчаване на демонстрациите срещу споразумението за им ето на Република Македония. Дипломатите бяха обвинени също, че са опитали да подкупят гръцки официални представители.

[ad_2]
Source link