Свят | Две трети от руснаците вярват в тайно световно правителство, сочи проучване



[ad_1]

 Две трети от руснаците вярват в тайно световно правителство, сочи проучване

© AP

Тайно "правителство" управлява света, смятат всеки двама от трима руснаци, предаде "Франс прес" цитирана от БТА. [19659004] Агенцията се позовава на проучване на Руския център за изучаване на общественото мнение (ВЦИОМ) което показва засиленото влияние на конспиративните теории в Русия. Изследването е достъпно на сайта на организацията и според текста му делът на вярващите в подобна идея сега е 67%, докато през 2014 г. е бил 45 на сто. Около 24% не споделят тази теория [19659004] Младите се оказват по-скептични -. Сред хората на възраст 18-24 отхвърлящите тезата за световно правителство са 45% а сред най-старите едва 16% [19659006] На участниците е бил. зададен въпросът дали според тях съществува "организация или група от организации, които влияят върху всички световни процеси и контролират действията на ръководителите на много държави."

Срещу Русия

Според 74% от хората, които вярват в тази конспиративна теория, действията на това "световно правителство" "противоречат на интересите а Русия "се подчертава в проучването, осъществено в края на май с участието на близо души 2000. През 2014 г. делът им е бил 57 на сто. [19659004] Около 23 процента от вярващите в съществуването на задкулисно "правителство" смятат, че то се състои от олигарси и банкери. Около 30% смятат, че основната цел на подобна организация е властта

Много от руските телевизионни канали разпространяват емисии за "враговете на Русия" заплахите и заговорите срещу нея -. Теми, които силно присъстват в официалната пропаганда, посочва "Франс прес . "

[ad_2]
Source link