Скорост | "Мерцедес" получи разрешение да тества автономни автомобили в Пекин



[ad_1]

 Хаотичният трафик в Пекин ще е истинско изпитание за възможностите на автономните автомобили.

© Дневник

Хаотичният трафик в Пекин ще е истинско изпитание за възможностите на автономните автомобили.

Германският производител на автомобили "Даймлер" съобщи днес, че е получил зелена светлина да тества коли без шофьори по улиците на Пекин, предаде ДПА, цитирана от БТА. Концернът с централа в Щутгарт е първият чуждестранен автомобилостроител, които получава такова разрешение.

Компанията ще използва за изпитанията вановете "Мерцедес" V-клас, които ще се придвижват напълно самостоятелно, макар че зад волана ще има човек, който да се намеси при извънредни ситуации.

за да бъдат изпълнени изискванията за лиценза, автомобилите на "Даймлер" екипирани с допълнителни технически приложения, са преминали продължителни тестове на изпитателни полигони в Пекин и Хъбей, а водачите са получили удължено обучени е за шофиране на безпилотни коли.

Самоуправляващите се коли са обект на разгорещени дебати на фона на опасенията, че шофьорите биха могли да объркат технологиите за подпомагане на движението като контрол на скоростта, поддържане на движение в платното, автоматично спиране и система за избягване на сблъсъци с пълната автономия.

[ad_2]
Source link