Спорт | Адриан Андреев загуби пропуснат мачбол



[ad_1]

 Адриан Андреев загуби финала на европейското за юноши след пропуснат мачбол

© LAP.bg

Адриан Андреев загуби във финала на европейското първенство по тенис за юноши в швейцарския град Клостерс. Българинът отстъпи на представителя на Чехия Йонас Форейтек в много оспорван двубой 7: 6 (1), 6: 7 (6), 3. 6 [19659004] Преди година Андреев остана трети в категорията до 16 години, а сега се изкачи с едно степало нагоре.

Първият сет отиде на сметката на Андреев, който бешапелационен в тайбрек, спечелвайки го със 7: 1. . Втората част беше много оспорвана, като българинът се спаси в един критичен момент

При 4: 3 в полза на Форейтек чехът пропусна две точки за пробив. Българинът се справи и стигна до тайбрек, в който изоставаше с 2: 4. Все пак Андреев отново прояви характер и дори стигна до мачбол, но не го реализира.

Форейтек изравни резултата в сетовете, а в третата част вече играеше с по-голямо самочувствие. При 2: 1 в третия сет Андреев пропусна точка за пробив. След това при 2: 2 и 30:30 Андреев направи двойна грешка и едва не счупи ракетата си. Той загуби подаването си за 2: 3. След това българинът мигновено реализира рибрейк – 3: 3. До края Форейтек обаче не му даде никакви шансове.

Дотук в надпреварата Андреев имаше пет поредни победи, при това без да загуби сет. Ъъ г г г г…………………………………………………. Той допусна късен пробив, който нямаше как да върне, и трябваше да се задоволи със загубата.

Андреев е вторият българин, който се класира на финал на европейското за юноши в последните години. През 2011 г. Това направи Димитър Кузманов, който също загуби от Роберто Карбаес Байена.

[ad_2]
Source link