Спорт | Mba е M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M



[ad_1]

 Mбапе ще дари премията си от световното за благотворителност

© Reuters

Нападателят Килиан Мбапе беше един от най-добрите футболисти на Франция при спечелването на световната титла. 19-годишният футболист вкара четири попадения и се превърна във втория най-млад реализатор във финален двубой след Пеле. За успеха на Франция на световното всеки от футболистите на Франция ще получи премия, която обаче нападателят ще дари за благотворителност.

Мбапе вече е избрал организация, която ще подпомогне. Тя с с…………………………………. Също така First of Cordee интегрира хора с увреждания в бизнеса и училищата.

Нападателят на Франция ще получи по 19 хиляди евро за всеки от шестте мача, в които взе участие, както и малко над 300 хиляди евро за световната титла на "петлите ". Всички около 420 хиляди евро ще бъдат дарени.

"Килиан е страхотен човек. Той много често идва при нас, разговаряме, среща се с деца и ги вдъхновява да следват мечтите си. Той е винаги много позитивен, отделя им време, когато може и дори играе с тях "каза пред" Паризиен "Себастиен Руфен, който е директор на First of Cordee.

Мбапе подкрепя организацията и нейните каузи още от 2017 г.

Похвали от самия Пеле

На световното първенство Марки се не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не на. Французинът стана и първият играч в тийнейджърска възраст от Пеле през 1958 г., който реализира два гола в един мач на световни финали. [19659004] Бразилецът, който днес е на 77 години, поздрави французина за постиженията му дотук.

 Mбапе ще дари премията си от световното за благотворителност

© Reuters

"Ако Килиан Мбапе продължава с това представяне и рекордите, ще ме принуди да избърша праха от обувките ми и да изляза пак на терена ", пошегува се в Туитър" Пеле. Бразилецът получи бърз отговор и голямо уважение от френския талант. "Кралят винаги ще бъде само един."

След силното си световно първенство, където беше избран за най-добър млад играч, Мбапе получи похвали и от много специалисти. Бившият национал на Англия Рио Фърдинанд смята, че именно Мбапе е единственият, който може да свали Кристиано Роналдо и Лионел Меси от върха в класациите, и да спечели "Златната топка."

"Той ще бъде дълго време в призовата тройка, както в момента го правят Меси и Роналдо. Невероятен е, притежава всички необходими качества да бъде най-добрият и само на 19 години играе така сякаш е в отбора от десет години "каза Фърдинанд. [19659016] [ad_2]
Source link