Топ дипломати от три страни ще обсъдят денуклеаризацията на Северна Корея в Токио



[ad_1]

Майк Помпейо Снимка: Ройтерс

Топ дипломатите на Япония, Южна Корея и САЩ ще се срещнат през уикенда в Токио, за да обсъдят ситуацията около Северна Корея, съобщи японското министерство на външните работи , цитирано от ДПА.

Японският външен министър Таро Коно, южнокорейският му колега г-жа Кан Кьон-уа и държавният секретар на САЩ Майк Помпейо ще се срещнат в неделя 8 юли, за да потвърдят сътрудничеството между трите страни по въпросите, свързани със Северна Корея, предаде БТА.

Това ще бъде пър вата тристранна среща след 14 юни, когато Помпейо информира Коно и Кан в Сеул как е протекла срещата на президента Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун в Сингапур на 12 юни. [19659006] Посещението на Помпейо бе обявено на фона на съобщения, че Пхенян е засилил производството на гориво за ядрени оръжия в множество локации през последните седмици. Според държавния секретар ще бъдат необходими две години за значително разоръжаване на Северна Корея, но според експерти необходимият период може да се окаже много по-дълъг.

Тръмп твърди, че Северна Корея вече не представлява опасност, припомня ДПА.

[ad_2]
Source link