Тръмп уволни министъра на околната среда на САЩ



[ad_1]

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че министърът на околната среда на САЩ Скот Пруит напуска поста си. Пруит беше въвлечен в серия скандали, свързани с начина му на живот и използване на публични средства.
        

"Приех оставката на Скот Пруит от поста му начело на Агенцията за защита на околната среда (ЕPA)", съобщи Тръмп в Twitter. Това действие слага край на месец спекулации около бившия главен прокурор на щата Оклахома, коментира БГНЕС.
            
    

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова конгреса да приеме закони за миграцията, които да позволят на американските власти да гонят хор …
            

Облаците около главата на Пруит се сгъстиха, след като излезе информация, че е наел сграда от енергиен лобист при изключително благоприятни за себе си условия. Заради това EPA сега е разследвана за поне една дузина случаи на евентуално неправомерно разходване на средства.
Репутацията на Пруит
            
            
            
            Изданието WhoWhatWhy * противоречиво като държавен служител противоречиво противоречение разкри в противоречиво, че точно Пруит действа изключително. Според Елизабет Саутърленд, която е била директор на звеното, занимаващо се с водата в Агенцията по опазване на околната среда, Пруит нарочно е променил параметрите на т.нар. Ак т……………………………………………… Когато се оказало, че числата казват друго, Пруит наредил от сметката да отпаднат показателите, които показват ползата от запазване на естествените мочурища за чистата питейна вода. Заради това Саутърленд напуска поста си, тальная на продулжи да работи под ръководството на Пруит.
            
    

Доналд Тръмп обмислял да нареди нахлуване на американски войски във Венецуела, но бил разубеден от съветниците си. Това се случило през …
            

Отделно, според Андрю Бергман, който е директор в проекта за онлайн интеграция на фондация Sunlight, откакто Пруит е на поста си, е станало много по-трудно да се намира информация в създадения по времето на Обама сайт за климатичните промени. Оказва се, често няма достъп до информация заради технически неуредици.
* WhoWhatWhy е проект на разследващия журналист Ръс Бейкър. Той е дългогодишен разследващ журналист, работил за издания като Newsday и The New York Times, като е известен с книгата си "Семейство от тайни" посветена на семейство Буш и предполагаемите връзки на Джордж Буш-старши със скандали като "Уотъргейт" и убийството на Джон Кенеди

[ad_2]
Source link