Южна Корея може да предизвика продажбата на акции на Samsung за 13 млрд. долара :: Investor.bg



[ad_1]

 Южна Корея може да предизвика продажбата на акции на Samsung за 13 млрд. долара

Снимка: Архив Ройтерс

Samsung Electronics на стойност 15 трлн. вона (13 млрд. долара) може да напълнят южнокорейския пазар, докато регулаторите и властите търсят начини да ограничат контрола на големите фамилии върху техните бизнес империи, пише Bloomberg. [19659004] Samsung Life Insurance е под натиск да продаде акциите си в прозводителя на електроника , тъй като партията на президента даде законопроект за гласуване в парламента, който забранява на фирми да имат дял от свързани компании в размер на повече от 3% от активите ѝ. Тази мярка ще промени правилата в счетоводството, така че подобни активи ще бъдат оценявани на текущата си цена, а не на цената, на която са придобити.

Застрахователната фирма е ключов компонент от контрола на семейството на Лий Кън-хе върху Samsung Electronics , а по-малкият акционерен дял ще отслаби влиянието му върху компанията, чието седалище е в Сувон.

Продажбата на акции е един от най-сериозните проблеми, които тегнат над производителя, който ще отчете предварителни резултати за тримесечието този петък. Новият законопроект, по-слабите продажби на смартфони и разследването от страна на Китай по обвинения, свързани с продажбата на чипове, доведоха до 9% спад на цената на акциите на Samsung през тази година, след двугодишен ръст. [19659004] Представител на Samsung Electronics насочи въпроса към Samsung Life, която по думите му провежда "всеобхватен преглед, за да управлява правилно финансовите си средства в съответствие с промените в околната среда."

Предварителният отчет на Samsung се очаква да покаже лек спад на приходите от продажби през тримесечието , завършило рез юни. Пълният отчет ще излезе след около три седмици.

Лий притежава около 20.8% дял от застрахователната компания, а Samsung C & T, в която синът му Лий Дзие-юн е най-голям акционер, държи около 19.3% от Samsung Life. Наследникът има едва 0.65% от активите на Samsung Electronics. [19659004] Въпреки че C & T е смятана за вероятният купувач на дела в Samsung Electronics, тя ще трябва да убеди другите акционери да се съгласят да похарчат средства за това, като съществува риск от предложението.

[ad_2]
Source link