Αίμα, ρουκέτες και βομβαρδισμοί στην Γάζα — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)



[ad_1]



KOΣΜΟΣ


Τουλάχιστον τρεις Παλαιστίνιοι έχουν χάσει την ζωή τους ενώ βροχή ρουκετών πλήττε παραμεθόρια εδάφη του Ισραήλ.

skai.gr

 

389276.1

AP Photo/Adel Hana
AP Photo/Adel Hana

Αναζωπύρωση της βίας στην Λωρίδα της Γάζας.

Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν δεκάδες ρουκέτες εναντίον ισραηλινών εδαφών, ενώ η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε επιδρομές ως αντίποινα.

Τρεις Παλαιστίνιοι έχασαν την ζωή τους λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών, σύμφωνα με τις υπηρεσίας υγείας στην Γάζα. Δύο εκ των νεκρών φέρεται να ήταν ένοπλοι, όπως αναφέρουν ανταποκρίσεις διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Από την άλλη πλευρά ένας ισραηλινός στρατιώτης τραυματίστηκε σοβαρά όταν αντιαρματικό βλήμα που εκτοξεύτηκε από τον παλαιστινιακό θύλακα έπληξε και κατέστρεψε λεωφορείο, όπως ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις του Τελ Αβίβ, ενώ τουλάχιστον δύο σπίτια υπέστησαν φθορές.

Εικόνα από το κατεστραμμένο λεωφορείο (Πηγή: IDF)

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό έως τώρα οι Παλαιστίνιοι έχουν εκτοξεύσει περίπου 200 ρουκέτες. Εξήντα έχουν αναχαιτιστεί από το πυραυλικό σύστημα Iron Dome.

Η ένταση άρχισε το βράδυ της Κυριακής, όταν ομάδα ισραηλινών στρατιωτών επιχείρησε μυστικά στην Γάζα ενώ στη συνέχεια ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν στόχους στην περιοχή.

Διαρροές από την παλαιστινιακή πλευρά αναφέρουν πως στόχος των Ισραηλινών ήταν να δολοφονήσουν οπλαρχηγό της οργάνωσης Χαμάς κι ότι οι επακόλουθες επιδρομές αποσκοπούσαν στο να καλύψουν τα ίχνη τους.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Τζόνοθαν Κονρίκους, υποστήριξε πως η επιχείρηση της Κυριακής δεν είχε στόχο «την δολοφονία ή την απαγωγή τρομοκρατών, αλλά την ενίσχυση της ασφάλειας του Ισραήλ».

Ένας ισραηλινός αντισυνταγματάρχης σκοτώθηκε στο πλαίσιο των χθεσινοβραδινών εχθροπραξιών.

Ισραήλ και Χαμάς έχουν εμπλακεί σε τρεις πολέμους την τελευταία δεκαετία. Οι ειρηνευτικές προσπάθειες έχουν «παγώσει» εδώ και μια διετία.

 




[ad_2]
Source link