Γιώργος Δώνης: Η επιστροφή στην Τούμπα – ΠΑΟΚ



[ad_1]

Ήταν ένα παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, το οποίο ο Δικέφαλος κέρδισε καθαρά 2-0, το τελευταίο εντός έδρας με το Δώνη στην άκρη του πάγκου του στις 21 Απριλίου 2013. Ακολούθησε ένα ακόμη, ο ημιτελικός του κυπέλλου με τον Αστέρα στην Τρίπολη και ο αποκλεισμός που αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του.

Ο έ π π π π α α α α ο ο ο ο 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31…. Οι άνθρωποι της ομάδας της Θεσσαλονίκης έκαναν ότι μπορούσαν να απαλλαγούν από το Ρουμάνο για να φέρουν στην Τούμπα τον καλύτερο, όπως θεωρούσαν, Έλληνα προπονητή και στο τέλος τα κατάφεραν. Τα πράγματα δεν πήγαν ωστόσο όπως τα περίμεναν, η κρίση δεν άργησε να έρθει και ο Γιώργος Δώνης ήταν ο πρώτος, από τους πολλούς που ακολούθησαν στη συνέχεια, προπονητής που απολύθηκε από τον Ιβάν Σαββίδη.

Ο χωρισμός του ΠΑΟΚ με το Δώνη ήταν επεισοδιακός. Ο 49χρονος τεχνικός αφέθηκε από τους ανθρώπους του Δικεφάλου, ξημερώματα στη Βασιλίσσης Όλγας να ψάχνει ταξί για να επιστρέψει στο σπίτι του, μετά από εκείνη την ήττα στην Τρίπολη. Το κλίμα, άλλωστε, για εκείνον ήταν ήδη βαρύ στην Τούμπα και το μέλλον του ως προπονητή του ΠΑΟΚ προδιαγεγραμμένο.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΑΡΣΙΑ

Ένα μήνα περίπου πριν το Μάρτιο του 2013 ο Πάμπλο Γκαρσία ανακοίνωσε την απόφαση του να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ δίνοντας έτσι αυτός τέλος στην κόντρα του που είχε ξεσπάσει με τον Μακεδόνα τεχνικό. "Να μη φοβάται κανείς γιατί δεν θα κόψω κεφάλια", Ήταν τα πρώτα λόγια του Γκαρσία στην συνέντευξη αποχαιρετισμού που έγινε σε μια αίθουσα κατάμεστη από οπαδούς του ΠΑΟΚ. "Δεν μου είπαν ποτέ "Γκαρσία, να βρούμε μια ομάδα για το μέλλον σου ή δεν σε θέλουμε πια". Όχι να μου λένε ψέματα. Ποτέ δεν ήταν ειλικρινείς μαζί μου".

Ο ώ ώ η η η η η η η ώ ώ ώ ώ ώ ρ ρ Ηαφορμή για την … τελευταία πράξη του δράματος, ήταν μια δήλωση του Γιώργου Δώνη. Με αυτήν υποστήριξε πως ο Ουρουγουανός, του είχε ξεκαθαρίσει πως εφόσον δεν υπολογίζεται ως βασικός σε κάποιο αγώνα, δεν θέλει να είναι και στην αποστολή.

Μια δήλωση που προκάλεσε την αντίδραση του Γκαρσία. Αυτή ήταν το τελευταίο επεισόδιο μια σχέσης που έμελλε να είναι μοιραία για τον Δώνη. Αποδοκιμασίες σε βάρος του ακούγονταν σε κάθε αγώνα, ακόμη και μετά από νίκες του ΠΑΟΚ οι οπαδοί τον "κυνηγούσαν" και "επισκέψεις" στην προπόνηση έγιναν καθημερινότητα. Το μόνο που κρατούσε τον έμπειρο τεχνικό στον πάγκο ήταν η προοπτική της κατάκτησης του κυπέλλου και ο αποκλεισμός από τον Αστέρα άνοιξε τον ασκό του Αιόλου …

ΤΟ SMS ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ …

Και το παράδοξο είναι ότι η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Δώνη, βασίστηκε σε ένα SMS που έφτασε στο κινητό του, από τον άνθρωπο που τον στήριξε περισσότερο από κάθε άλλον στην παρουσία του στην Τούμπα: τον Γκέρμαν Τσιτσιακόφ.

Ο Ρώσος σύμβουλος του Ιβάν Σαββίδη, που χωρίς να έχει θεσμικό ρόλο στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, έτρεχε τα θέματα της, θεωρούνταν από όλους ως το στήριγμα του προπονητή. Ένα βίντεο που ανέβηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά από το 0-0 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, παρουσιάζοντας ποικίλους "αυτοματισμούς» της ομάδας της Θεσσαλονίκης, έγινε viral και ακόμη και σήμερα συζητιέται ως παράδειγμα στήριξης μιας ομάδας στον προπονητή της.

Τι έγραφε το περιβόητο μήνυμα; Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκαν οι δικηγόροι του Έλληνα προπονητή τα εξής: "Γεια. Συγγνώμη αν κάνω κάτι λάθος, αλλά θέλω να σκεφτείς ότι αυτοί θα σε σκοτώσουν. Φαντάσου να δώσεις μάχη για τα λεφτά σου πώς θα αντιδράσουν τότε οι οπαδοί και τα media …".

Ο Δώνης κατήγγειλε με εξώδικο που έστειλε στον ΠΑΟΚ ότι αφού επέστρεψε εκείνο το βράδυ με ταξί στο σπίτι, δέχθηκε εκεί επίθεση από οπαδούς και πως άγνωστοι επιτέθηκαν σε συγγενικό του πρόσωπο μεταφέροντας του απειλές- του έκοψαν μάλιστα τη γραβάτα- και πολλά άλλα …

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε θεωρώντας συκοφαντικά σε βάρος της ΠΑΕ όσα υποστήριξε ο 49χρονος τεχνικός στο εξώδικο του και η αντιδικία των δύο πλευρών κράτησε περισσότερο από πέντε χρόνια.

Όσα υποστήριξε ο Γιώργος Δώνης σε μια από τις πολλές δίκες που ακολούθησαν ήταν χαρακτηριστικά. "Μετά την ιστορία με τον Γκαρσία, κυκλοφορούσα με ασφάλεια. Σε όλες τις ομάδες του κόσμου ο προπονητής αποφασίζει ποιος θα παίζει. Ο Σαββίδης ζήτησε από τον Βρύζα και τον Τσιστιακόφ να με απολύσουν, αλλά χωρίς να πάρω αποζημίωση.

Ο Τσιστιακόφ μου είπε ότι "είναι εντολή Σαββίδη να παραιτηθείς. Αν δεν το κάνεις, οι οπαδοί δεν θα έρχονται μόνο στην προπόνηση, αλλά και στο σπίτι σου". Εγώ δεν έχω πει ποτέ ότι αυτούς που ήρθαν σπίτι μου τους έστειλε ο ΠΑΟΚ. Το αντίθετο έχω πει. Από τη στιγμή που ήταν να με απολύσουν, μου απέσυραν την ασφάλεια"κατέθεσε ο Έλληνας τεχνικός.

Η κόντρα αυτή κράτησε χρόνια … Μόλις πριν λίγους μήνες γράφτηκε ο επίλογος στη δικαστική τους διαμάχη με τον Γιώργο Δώνη ουσιαστικά να απαλλάσσεται από το Δικαστήριο στην αγωγή που είχε καταθέσει σε βάρος του η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κρίνοντας ότι δυσφήμηση μέσω του εξωδίκου που της είχε σταλεί ήταν " απλή και όχι συκοφαντική "στις αρχές του περασμένου Ιούνη.

Σήμερα ο Γιώργος Δώνης επιστρέφει στην Τούμπα μετά από πεντέμισι χρόνια. Λογικά οι πληγές που άνοιξαν στη σχέση του με τον ΠΑΟΚ, την ομάδα που παρακολουθούσε ως φίλαθλος από μικρός μεγαλώνοντας στις Δυτικές Συνοικίες της Θεσσαλονίκης, θα πρέπει να έχουν κλείσει ….

[ad_2]
Source link