Η ΝΑΣΑ στέλνει διαστημόπλοιο για εξερεύνηση του Ήλιου | iKypros



[ad_1]

Οικοσελίδα "EΙΔΗΣΕΙΣ"

Ιούλ 23, 2018 5:22 p.m. μμ

Η NASA ανακοίνωσε το ξεκίνημα ενός προγράμματος για την εξερεύνηση του Ήλιου, ενώ ένα μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο αναμένεται να φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τον άστρο του ηλιακού μας συστήματος.

η κατάσταση που επικρατεί στο μεγαλύτερο σώμα του ηλιακού μας συστήματος εξακολουθεί να αποτελεί ερωτηματικό για τους επιστήμονες και τους αστρονόμους, όμως η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος έχει βαλθεί να μην αφήσει κανένα "θολό" σημείο σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στην ατμό σφαιρα του Ήλιου.

Τον Αύγουστο, η NASA θα πραγματοποιήσει μία αποστολή χωρίς προηγούμενο, καθώς θα ξεκινήσει η υλοποίηση του φιλόδοξου προγράμματος για την εξερεύνηση του Ήλιου, με αποκορύφωμα την αποστολή ενός ειδικά κατασκευασμένου διαστημοπλοίου, το οποίο θα μελετήσει από πρώτο χέρι την ατμόσφαιρα του άστρου.

το πρόγραμμα της NASA δεν προβλέπει την επάνδρωση της αποστολής, καθώς το συγκεκριμένο ταξίδι είναι αδύνατον, με τη σημερινή τουλάχιστον τεχνολογία, να πραγματοποιηθεί από ανθρώπους. Το διαστημόπλοιο θα είναι ρομπότ και θα το χειρίζονται με ειδικά όργανα από τα κεντρικά της NASA.

Το διαστημόπλοιο θα δεχθεί επίπεδα ραδιενέργειας και θερμοκρασίες πρωτοφανείς για τα μέχρι σήμερα δεδομένα, καθώς θα πλησιάσει πιο κοντά από κάθε άλλο διαστημόπλοιο στο παρελθόν. Η μελέτη του άστρου θα εμπλουτίσει σε ικανό βαθμό τις γνώσεις του ανθρώπου για την "ασπίδα» της Γης απέναντι στην ακτινοβολία του Ήλιου, καθώς και τη γενικότερη λειτουργία του ηλιακού συστήματος.

Το σκάφος που θα ταξιδέψει κοντά στην ατμόσφαιρα του Ήλιου ονομάζεται Parker Solar Probe, προς τιμήν του αστροφυσικού Eugene Parker. Είναι η πρώτη φορά που η NASA "βαπτίζει" σκάφος με όνομα επιστήμονα που παραμένει στη ζωή.

Το Parker Solar Probe φέρει ειδική επένδυση, η οποία είναι σε θέση να "αποκρούσει" θερμοκρασίες έως και 1,500 βαθμούς Fahrenheit. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του, στο εσωτερικό η θερμοκρασία θα παραμένει σε ανεκτά επίπεδα, ώστε να να μην επηρεαστούν τα όργανα λειτουργίας και μέτρησης.

Το σκάφος θα αγγίξει σε ταχύτητα γύρω από τον Ήλιο τα 450.000 μίλια την ώρα. Για να δώσουμε έναν ορισμό μεγέθους, με την ίδια ταχύτητα το διαστημόπλοιο θα κάλυπτε την απόσταση από τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον, σε ένα μόλις δευτερόλεπτο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η αποστολή του Parker Solar Probe θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2025

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

comments

Tags: ΗΛΙΟΣΝΑΣΑ

loading …

[ad_2]
Source link