Η Google επιβεβαιώνει ότι το dark mode εξοικονομεί πολύ μπαταρία



[ad_1]

dark-modeΑν είστε από αυτούς τους χρήστες που χρειάζεται να φορτίζουν το smartphone τους πολλές φορές μέσα στη μέρα, γνωρίζετε πόσο ενοχλητικό είναι αυτό, ειδικά όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού. Η Google όμως έχει τώρα καλά νέα για εσάς. Στο Android Dev Submit 2018, η Google δήλωσε ότι το dark mode των συσκευών Android, εξοικονομεί τεράστια ποσά ενέργειας, μεγαλώνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Μέσα από μία παρουσίαση σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας, η Google έδειξε τον τρόπο με τον οποίο η λειτουργία υψηλής φωτεινότητας του Pixel (μοντέλο 2016), επηρεάζει τη μπαταρία, σε σύγκριση με το «Dark mode.»

Σε μια από τις διαφάνειες, φάνηκε πως η μέγιστη φωτεινότητα σε μαύρο χρώμα, χρησιμοποιεί το χαμηλότερο ποσό μπαταρίας, σε σχέση με άλλα χρώματα όπως Κόκκινο, Πράσινο, Μπλε ή Λευκό.

Η ίδια διαφάνεια έδειξε επίσης το απίστευτα μεγάλο ποσό της κατανάλωσης ισχύος του λευκού χρώματος. Η Google αναγνώρισε επίσης το γεγονός ότι το λευκό είναι το «λιγότερο ιδανικό χρώμα».

Αυτό είναι ειρωνικό, αν σκεφτεί κανείς ότι ολόκληρο το υλικό σχεδιασμού (Material Design) της Google βασίζεται στο λευκό χρώμα. Επιπλέον, ο ανανεωμένος σχεδιασμός UI εξακολουθεί να επικεντρώνεται σε λευκό φόντο.

Ωστόσο, μετά την κυκλοφορία του Android 9 Pie, η Google έχει αναπτύξει σταδιακά το dark mode σε κάθε εφαρμογή της. Αρχικά, η εταιρεία έφερε το Dark Mode ως μία από τις δυνατότητες του Android Pie, το οποίο έδωσε ένα μαύρο φόντο στο app explorer.

Έπειτα κάθε εφαρμογή της Google, απέκτησε το δικό της dark mode. Για παράδειγμα, το Youtube απέκτησε dark mode σε όλες τις πλατφόρμες, στη συνέχεια τα μηνύματα Android, το Google Phone app και άλλες.

Ίσως το dark mode να είναι τελικά η λύση που αναζητούσαμε. Όχι μόνο επειδή κουράζει λιγότερο τα μάτια και σώζει μεγάλα ποσά ενέργειας της μπαταρίας, αλλά και γιατί είναι  πολύ καλό από άποψη αισθητικής.

[ad_2]
Source link