Θέλει τον τελικό του Champions League το 2021 η Μπάγερν – Ποδόσφαιρο – Champions League



[ad_1]

Να φιλοξενηθεί ο τελικός του Champions League στο Allianz Arena ζήτησε η Μπαγερν Μονάχου, με αίτημα που έστειλε στην UEFA, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος.

«Είμαι στη θέση να ανακοινώσω ότι η ομάδα μας σε συνεργασία με το δήμο του Μονάχου, θα υποβάλουμε αίτηση για να φιλοξενήσουμε τον τελικό του Champions League το 2021», δήλωσε ο πρόεδρος του βαυαρικού συλλόγου, Καρλ-Χάινς Ρουμενίγκε και πρόσθεσε:

«Θα είναι η δεύτερη φορά που το Allianz Arena θα διοργανώσει τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από εκείνον του 2012. Θα είναι χαρά μας εάν η UEFA μας δώσει αυτή την ευκαιρία».

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου του 2019 και η απόφαση θα ανακοινωθεί την άνοιξη του ίδιου έτους. Μέχρι στιγμής η μόνη πόλη που έχει εκδηλώσει επίσημα το ενδιαφέρον της είναι η Αγία Πετρούπολη.

Εκτός από τον τελικό του 2012 το Μόναχο έχει φιλοξενήσει άλλους δύο τελικούς στο Ολυμπιακό Στάδιο της πόλης, το 1993 και το 1997.

Μάλιστα, στον τελικό του 1997 μια άλλη γερμανική ομάδα, η Ντόρτμουντ κέρδισε τον ένα και μοναδικό τίτλο της στη διοργάνωση.

Εάν τελικά η UEFA αποφασίσει να δώσει την ευκαιρία στους Βαυαρούς, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι πέντε φορές πρωταθλητές Ευρώπης θα φιλοξενήσουν έναν τελικό ως οι μόνοι κάτοχοι του γηπέδου.

Επιμέλεια Νέστορας Τρύφωνας

[ad_2]
Source link