Ιδιωτικοί υπάλληλοι: Αποζημίωση για τη συμπεριφορά του εργοδότη



[ad_1]

Tην πλήρη ικανοποίησή του για την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που δικαιώνει εργαζόμενη-μέλος του, ακυρώνοντας την απόλυσή της και καταδικάζοντας εργοδότη σε αποζημίωση 20,000 € για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που της προκάλεσε με τη συμπεριφορά του, εκφράζει ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων "Η Ένωση ".

Όπως αναφέρει, ο συγκεκριμένος εργοδότης σχεδόν καθημερινά παρενοχλούσε, προσέβαλε και απαξίωνε την εργαζόμενη, απευθυνόμενος με σεξιστικά σχόλια, ανήθικες προτάσεις και ύβρεις προς αυτή.

Όταν η εργαζόμενη βρήκε το θάρρος και αντέδρασε, ο εργοδότης φρόντισε να την απομακρύνει από την εργασία, δίχως να της καταβάλει τα εκ του νόμου προβλεπόμενα.

Το δικαστήριο συνολικά αναγνώρισε απαιτήσεις ύψους 36,839.50 €, ενώ είχε προηγηθεί η επιβολή προστίμων από την Επιθεώρηση Εργασίας.

"Οι δυσκολίες της καταγγελίας και διεκδίκησης των δικαιωμάτων της δεν έκαμψαν την εργαζόμενη, ούτε την" Ένωση "τη ΓΣΕΕ και τoν δικηγόρο της, που καθοριστικά και συντονισμένα σταθήκαμε δίπλα της σε όλα τα στάδια της διαδικασίας ενώπιον της Επιθεώρησης Εργασίας, του Συνήγορου του Πολίτη και του δικαστηρίου "δηλώνει ο σύλλογος.

Παράλληλα, έδωσε στη δημοσιότητα αποσπάσματα του αιτιολογικού της δικαστικής απόφασης "ώστε να γίνουν κατανοητές απ 'όλους όσοι εκ των πολιτικών μας ζουν σε ένα" παράλληλο σύμπαν "οι συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, τους οποίους καλούμε να μη διστάζουν να καταγγέλλουν ανάλογες συμπεριφορές εργοδοτών ειδική φόρμα που υπάρχει στη σελίδα www.idiotikoi.gr και να οργανωθούν σε ενιαία δράση. Συλλογικά όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε τον αυταρχισμό, την ομηρεία και το φόβο! Τονίζει ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων "Η Ένωση".

Κέρδος online
16/11/2018 15:03

[ad_2]
Source link