Καταψηφίζουμε τη συμφωνία των Πρεσπών, αποσύρουμε υπουργούς & συνεχίζουμε!



[ad_1]

Τον “οδικό χάρτη” που θα ακολουθήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από τη στιγμή που θα κατατεθεί στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών σκιαγράφησε ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καμμένος τόνισε πως οι ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, όποτε και αν κατατεθεί στη Βουλή, και πως θα αποσύρει τους υπουργούς του.

«Και συνεχίζουμε» φέρεται να είπε ο κ. Καμμένος, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει εάν αυτό σημαίνει στήριξη ή όχι της πλειοψηφίας.

Απέφυγε, ωστόσο, να επαναλάβει τη φράση «ρίχνουμε την κυβέρνηση».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, συζητήθηκαν οι προτάσεις για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, αλλά και οι εξελίξεις στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, που επικαλείται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, οι προτάσεις εγκρίθηκαν και αναμένεται να παρουσιαστούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται πως από τη συνεδρίαση απουσίαζαν η υπουργός Τουρισμού Έλενα  Κουντουρά που βρίσκεται στο Λονδίνο -με αφορμή την έκθεση τουρισμού WTM- και ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ που είναι στην Κένυα για την προετοιμασία επιχειρηματικής αποστολής.   Αν και εξωκοινοβουλευτικός, ο κ. Κουίκ ήταν παρών στις προηγούμενες συνεδριάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ΑΝΕΛ αναμένεται να στηρίξουν την συμφωνία με την Εκκλησία, υπό την προϋπόθεση να συμφωνήσει η Ιεραρχία.

[ad_2]
Source link