Κατσίφας: Τον Έσερναν Αιμόφυρτο, Του Έριξαν Τη Χαριστική Βολή



[ad_1]

Την ώρα που η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα αναζητά απαντήσει για τις συνθήκες του θανάτου του, γιατρός από τους Βουλιαράτες, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας της καταδίωξής του από Αλβανούς κομάντο καταγγέλλει ότι τον έσερναν αιμόφυρτο στα βουνά. 

Ο γιατρός Παντελής Πάπιστας, μέλος του Πανελλήνιου Συνδεσμού Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν κοντά στον 35χρονο ομογενή, ο οποίος, όπως υποστηρίζει, εκτελέστηκε από τους Αλβανούς αστυνομικούς. 

Αλβανική πρόκληση: «Ένας Έλληνας νεκρός, ένας μπ@στ@ρδος λιγότερος»

Video-ντοκουμέντο: Οι τελευταίες στιγμές του Κωνσταντίνου Κατσίφα

«Στο βουνό βρήκαμε τον τρόπο με τον οποίο εκτελέστηκε -γιατί περί εκτελέσεως πρόκειται. Αφού τραυματίστηκε βαριά, θα πρέπει να σβαρνίστηκε για 60 με 70 μέτρα πάνω στο χώμα, γιατί φαίνονται τα ίχνη από αίμα σε διάφορες πέτρες και, όπως μετέδωσαν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, λίγο πριν εκτελεστεί, και φώναξε “ζήτω η Ελλάς, ζήτω ο ελληνισμός”, κάπου εκεί εκτελέστηκε κιόλας. Του δόθηκε η χαριστική βολή», είπε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Η στιγμή που η μάνα του Κωνσταντίνου Κατσίφα μαθαίνει ότι είναι νεκρός

Aυτόπτης μάρτυρας περιγράφει την καταδίωξη και εκτέλεση του Κ. Κατσίφα

Όπως τόνισε ο γιατρός, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ήταν απόλυτα ισορροπημένος και δεν αντιμετώπιζε κανένα ψυχολογικό πρόβλημα. 

«Το μόνο, ας το πούμε έτσι σε παρένθεση, είχε τρέλα για τα εθνικά θέματα. Συνεργαστήκαμε μαζί και στα συλλαλητήρια της Μακεδονίας και τα λοιπά. Παντού ήταν πρώτος για να τρέχει για θέματα εθνικά», τόνισε.

Ο κ. Πάπιστας περιέγραψε μάλιστα και όσα προηγήθηκαν τις μέρες πριν από την 28η Οκτωβρίου, κάνοντας λόγο για μια τεταμένη κατάσταση μεταξύ της ελληνικής μειονότητας και της αλβανικής αστυνομίας. Όπως είπε, ο 35χρονος είχε στοχοποιηθεί γιατί ήταν εκείνος που κάθε χρόνο σημαιοστόλιζε το χωριό για την επέτειο του «ΟΧΙ».

Aναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Κατσιφάς: Ποιος ήταν ο 35χρονος Έλληνας που σκότωσαν οι αλβανικές Αρχές

«Αυτό το παιδί ήταν η ψυχή της οργάνωσης και μέρες πριν, όταν είχε αρχίσει ο σημαιοστολισμός, οι Αλβανοί αστυνομικοί του έλεγαν πως “όποια σημαία και να σηκώσεις, εμείς θα την κατεβάσουμε”», είπε χαρακτηριστικά.

Φτάνει στους Βουλιαράτες ιατροδικαστής από τα Ιωάννινα

Τα ξημερώματα ιατροδικαστής από τα Ιωάννινα πέρασε τα σύνορα με την Αλβανία, ώστε να διενεργήσει έρευνα για το αν ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δέχθηκε πυρά εξ επαφής, όπως καταγγέλλουν η οικογένεια και οι συγχωριανοί του. 

Πατέρας Κατσιφά: «Το παιδί μου ήταν ήρωας, είχε τη σημαία στην καρδιά του»

Tο μοιρολόι της μάνας του Κατσίφα: «Δεν αντέχω τη ζωή μου χωρίς εκείνον»

Όπως λένε, ο 35χρονος έπεσε θύμα «στημένης ενέργειας» από την αλβανική αστυνομία και ο θάνατός του ήταν «εκτέλεση», αφού υπάρχουν στοιχεία ότι ίσως να ήταν ζωντανός την ώρα που συνελήφθη από τους Αλβανούς κομάντο. 

Μάλιστα η οικογένεια του 35χρονου ομογενή καταγγέλλει ότι δεν της επετράπη αρχικά να καταθέσει μήνυση εναντίον των Αλβανών αστυνομικών. 

Ο ιατροδικαστής που βρίσκεται στους Βουλιαράτες θα εξετάσει τη σορό του Κατσίφα και θα διενεργήσει έρευνα για να διαπιστώσει εάν οι βολές που δέχθηκε ήταν από κοντινή απόσταση.

Οι Aλβανοί κομάντος χτύπησαν τη μάνα του νεκρού ομογενή

“Ζήτω η Ελλάδα”, ήταν τα τελευταία λόγια του ομογενούς πριν πέσει νεκρός

Και αυτό γιατί υπάρχουν ίχνη αίματος στο βουνό, όπου έγινε η καταδίωξη που δείχνουν ότι το σώμα του μεταφέρθηκε, ενώ φίλοι του υποστηρίζουν ότι δέχθηκε «χαριστική βολή» στο κεφάλι σε άλλο σημείο από αυτό που δέχθηκε την πρώτη σφαίρα. 

Την ίδια ώρα στην Αλβανία έχει μεταβεί και δικηγόρος, ο οποίος θα συνδράμει την οικογένεια, η οποία επιθυμεί να κινηθεί νομικά εναντίον των αστυνομικών κι εκείνων που έδωσαν εντολή για την επιχείρηση. 

Oι Αλβανοί δείχνουν τη σύλληψη του ομογενή, ενώ είπαν ότι είναι νεκρός

Αλβανός Πρωθυπουργός για νεκρό ομογενή: «Ήταν ένας τρελός εξτρεμιστής»

Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αλβανική αστυνομία δείχνει τον Κωνσταντίνο Κατσίφα με το καλάσνικοφ στα χέρια να τρέχει μέσα στο χωριό και να προσπαθεί να καλυφθεί πίσω από αυτοκίνητα. 

Τέλος έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει πανό που ανήρτησαν οπαδοί της Παρτιζάν των Τιράνων που έγραφε: «Ένας Έλληνας νεκρός, ένας μπάσταρδος λιγότερος».
 
 



[ad_2]
Source link