Ο Jony Ive της Apple σχεδιάζει δαχτυλίδι φτιαγμένα εξ’ ολοκλήρου από διαμάντια



[ad_1]

δαχτυλίδιΟ Jony Ive είναι γνωστός για το έργο του ως σχεδιαστής υπολογιστών και iPhones. Ωστόσο, ο Chief Design Officer της Apple, συνεργάστηκε πρόσφατα με τον βιομηχανικό σχεδιαστή Marc Newson σε κάτι διαφορετικό: ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα διαμαντένια δαχτυλίδια που έχουν μία μεταλλική βάση από χρυσό ή ασήμι, ο Ive αποφάσισε να «σκεφτεί διαφορετικά» και αντ ‘αυτού δημιούργησε ολόκληρο το δαχτυλίδι από διαμάντια. Αντί να πωληθεί σε κοσμηματοπωλείο, αυτό το μοναδικό δαχτυλίδι θα πωληθεί αποκλειστικά σε μία δημοπρασία της Sotheby τον Δεκέμβριο, που θα πραγματοποιηθεί για την ανεύρεση κεφαλαίων για την εξάλειψη του HIV / AIDS σε οκτώ χώρες της Αφρικής.

Το δαχτυλίδι θα κατασκευαστεί ώστε να ταιριάζει στον αγοραστή. Ακριβώς όπως ο σχεδιασμός του είναι μοναδικός, έτσι και η κατασκευή του δαχτυλιδιού θα είναι επίσης κάπως ασυνήθιστη.

«Το διαμάντι θα είναι πολύπλευρο με αρκετές χιλιάδες όψεις, μερικές από τις οποίες είναι τόσο μικρές που θα έχουν μέγεθος μερικών εκατοντάδων μικρομέτρων. Ο εσωτερικός δακτύλιος θα κοπεί κυλινδρικά, για να έχει την επιθυμητή ομαλότητα, χρησιμοποιώντας ένα water jet με πάχος μικρομέτρου, στο εσωτερικό του οποίου υπάρχει μια ακτίνα λέιζερ», λέει η περιγραφή του δακτυλίου στο site δημοπρασιών της Sotheby. «Το τελικό σχέδιο του δαχτυλιδιού, θα έχει μεταξύ 2000-3000 πλευρές, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ πριν σε ένα ενιαίο κομμάτι.»

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 5 Δεκεμβρίου στο Μαϊάμι. Το δαχτυλίδι αναμένεται να πουληθεί σε τιμή από $ 150.000 έως $ 250.000.

[ad_2]
Source link