Πέθανε η 7χρονη που αναδείχθηκε σύμβολο του λιμού στη χώρα – ΣΚΑΪ (www.skai.gr)



[ad_1]



KOΣΜΟΣ


Η Άμαλ Χουσάιν, που έγινε σύμβολο της ανθρωπιστικής κρίσης στην εμπόλεμη Υεμένη αφού φωτογραφήθηκε από τον Τάιλερ Χικς, πέθανε σε καταυλισμό προσφύγων στη χώρα χθες, ανέφερε η εφημερίδα στους Times.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δημοσίευση:
2/11/2018 – 12:18

Τελευταία ενημέρωση:
2/11/2018 – 12:18

388304.1

Ένα επτάχρονο κορίτσι, μια φωτογραφία του οποίου δημοσίευσαν οι New York Times την προηγούμενη εβδομάδα αναγάγοντάς το σε σύμβολο του λιμού στην Υεμένη, πέθανε σε ηλικία 7 ετών, ανέφερε χθες Πέμπτη η αμερικανική εφημερίδα.

Η Άμαλ Χουσάιν, που έγινε σύμβολο της ανθρωπιστικής κρίσης στην εμπόλεμη Υεμένη αφού φωτογραφήθηκε από τον Τάιλερ Χικς, πέθανε σε καταυλισμό προσφύγων στη χώρα χθες, ανέφερε η εφημερίδα στους Times.

"Η καρδιά μου έχει ραγίσει", δήλωσε η Μάριαμ Άλι, η μητέρα του κοριτσιού. "Η Ά α α τ τ τ τ τ τ τ τ τ τ λ ά ά ά ά ά ά ά ά ά ά ά ά ά ά ά ά ά ά ά ά ά ά ά ά ά ά.

Μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή The Takeaway νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Χικς, που έχει βραβευθεί με Πούλιτζερ, δήλωσε ότι η φωτογράφηση της Άμαλ ήταν "δύσκολη" και "σπαραξικάρδια" όμως επίσης και "σημαντική".

"Πραγματικά συνοψίζει το πόσο τραγικός και πόσο σοβαρός έχει γίνει ο υποσιτισμός και ο λιμός στην Υεμένη", εξήγησε ο φωτογράφος.

Η Υεμένη, η φτωχότερη χώρα της αραβικής χερσονήσου, σπαράσσεται εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια από τον πόλεμο στον οποίο αντιπαρατίθενται η κυβέρνηση που στηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία και οι σιίτες αντάρτες Χούτι, με καταστροφικά αποτελέσματα για τους αμάχους.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο επικεφαλής ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ, ο Μαρκ Λόουκοκ, προειδοποίησε το Συμβούλιο Ασφαλείας ότι η Υεμένη κινδυνεύει "από έναν άμεσο και μεγάλο λιμό" ο οποίος μπορεί να επηρεάσει 14 εκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή περίπου τον μισό πληθυσμό της χώρας.

Ο Λόουκοκ τόνισε ότι ο επικείμενος λιμός ενδέχεται να είναι "μεγαλύτερος από οποιονδήποτε έχουν αντιμετωπίσει ποτέ" οι εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις.

I'm sorry that Amal Hussain is dead. The 7-year-old, featured in a searing photograph by @tylerhicksphoto, died from malnutrition caused by Yemen. "My heart is broken," her mother said. Amal Hussain, 2011-2018 https://t.co/FQfPmMP6de

– Michael Slackman (@meslackman) November 1, 2018



Υεμένη: Πέθανε η 7χρονη που αναδείχθηκε σύμβολο του λιμού στη χώρα
Η Ά α α α α α υ υ υ υ υ υ υ υ υ υ υ ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο ο …
FT για Brexit: Απόπειρα συμβιβασμού για τη Β. Ιρλανδία από την ΕΕ
Σύ ω ω ω ω ω ω ω ω ω ω ω ω
Η Χατιτσέ Τσενγκίζ γράφει άρθρο για τον αρραβωνιαστικό της, Τζαμάλ Κασόγκι
Η ν ν ν ν ν ο ο ο ο ο ο σ σ σ σ σ σ σ σ σ
Γιασούντα: Οι δημοσιογράφοι πρέπει να πηγαίνουν στις εμπόλεμες περιοχές
Ο Ιά ω ω ω ω ω ω ω ω ω ω
Ο Γουίλιαμς ζητά από τον Τραμπ να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη μουσική του
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει άδεια να χρησιμοποιεί το τραγούδι κι αν αυτό συνεχιστεί θα είναι παραβίαση των …
ΗΠΑ: ΤΤ λ λ λ λ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη ότι είχε μια "πολύ καλή συζήτηση" στο τηλέφωνο με τον …
Κύπρος: Δολοφονία 33χρονου, γνωστού για εμπλοκή σε υποθέσεις ναρκωτικών
Από τις έρευνες της Αστυνομίας, αναγνωρίστηκε και διαπιστώθηκε ότι ο νεκρός είναι 33 χρόνων, αλλοδαπός με …
Τουλάχιστον 12 νεκροί σε επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία
Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις που εξαπέλυσαν τζιχαντιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στο …
Sign in with Facebook Sign in with Google
Ο Α ε ε ε ε ε ε ε ε ι ι ι ι ι ι ι ι ι ι ι ι ι ι ι ι ι ι ι ι ι ι ι ι ό ό ό ό ό ό ό ό ό ό ό ό ό ό ό ό ό ό ό ό ό ό ό ό ό ό ό η η η η η η η η η η η η
Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στη Χιλή
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 124 χλμ. β ε η η η η η η η η η


[ad_2]
Source link