Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Λιθουανός “εκτελεστής” στο ΟΑΚΑ!



[ad_1]

Με τον Λούκα Λεκαβίτσιους να πραγματοποιεί την εμφάνιση της καριέρας του με το Τριφύλλι στο στήθος, ο Παναθηναϊκός «σάρωσε» στο τέλος τον Ολυμπιακό και με το τελικό 93-80 πήρε εντυπωσιακά την πρώτη νίκη της σεζόν στα «αιώνια» ντέρμπι.

Καλάθης και Αντετοκούνμπο έβαλαν «φωτιά» στο ΟΑΚΑ στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλάζοντας την εικόνα του ντέρμπι, που είχε τους Πειριαώτες μπροστά στο πρώτο ημίχρονο. Με τον Πρίντεζη όμως να είναι απελπιστικά μόνος, οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν την ομάδα του Πασκουάλ στο σκορ, όταν ανέλαβε το ρόλο του «εκτελεστή» ο Λιθουανός γκαρντ.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός  ξεκίνησε δυνατά στο ματς και με τον Καλάθη να είναι ιδιαίτερα εύστοχος στα πρώτα λεπτά, πήρε προβάδισμα με 17-12 και 19-14, όμως με τον αρχηγό του να αναλαμβάνει ρόλο εκτελεστή, το Τριφύλλι εμφάνισε προβλήματα στη δημιουργία και ο Ολυμπιακός με τον Τίμα να είναι «ζεστός» από το τρίποντο, έκλεισε μπροστά το σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο με 21-23.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι «πράσινοι» ήταν ακόμη χειρότερη στην επίθεση και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έδωσαν ούτε μία ασίστ σε αυτό το διάστημα, καθώς ο Καλάθης ήταν στον πάγκο με 2 φάουλ από νωρίς. Το γεγονός εκμεταλλεύτηκε η ομάδα του Μπλατ και με ποσοστό άνω του 50% στο τρίποντο άνοιξε τη διαφορά, κλείνοντας το ημίχρονο στο +7, 41-48.

Όλα άλλαξαν όμως στο τρίτο δεκάλεπτο. Με τον Πρίντεζη να είναι η μόνη «απειλή» για την «πράσινη» άμυνα και τους «ερυθρόλευκους» να χάνουν και πλήθος βολών στο ματς, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επανέλθει. Ρόλο «κλειδί» είχε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, που με τρομερή ενέργεια στην άμυνα «κλείδωσε» τον Σπανούλη, ενώ βοήθησε και επιθετικά, εκμεταλλευόμενος τις ασίστ του αρχηγού του Τριφυλλιού, που ήταν εντυπωσιακός σε αυτό το διάστημα.

Οι «πράσινοι» βρέθηκαν έτσι να προηγούνται με 62-57 στο 30′, έχοντας τρέξει και ένα σερί 21-7 σε αυτό το διάστημα. Η εικόνα δεν άλλαξε και στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τον Πρίντεζη να είναι ανίκητος μέσα στη ρακέτα, αλλά και απελπιστικά μόνος του για τους Πειριαώτες, την ώρα που ο Παναθηναϊκός έβλεπε τον Λούκας Λεκαβίτσιους να πραγματοποιεί την εμφάνιση της καριέρας του και να «σκοτώνει» τον Ολυμπιακό στο τέλος με 17 πόντους.

Περισσότερα σε λίγο…



[ad_2]
Source link