ΠΑΟΚ: Αριθμοί και επιδόσεις… πρωταθλητή!



[ad_1]

Ο πρώτος στόχος της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν να εξαλείψει την τιμωρία των δύο βαθμών που κουβαλούσε από την περσινή χρονιά. Με την ολοκλήρωση της δέκατης αγωνιστικής της Super League, η… στάμπα των μείον δύο μοιάζει μακρινή ανάμνηση για τους «ασπρόμαυρους» που κατάφεραν να… ρεφάρουν την κατάσταση μέσα από τις εμφανίσεις τους με απολογισμό εννέα νικών και μίας ισοπαλίας.

Κοινώς ο Δικέφαλος έχει συγκεντρώσει 26 βαθμούς, όντας στο +2 από τον Ατρόμητο, στο +6 από τον Ολυμπιακό και στο +9 από την ΑΕΚ που φαντάζουν οι συνδιεκδικητές του πρωταθλήματος. Για να εξηγήσει κανείς την πρωτιά του ΠΑΟΚ, αρκεί να ρίξει μια ματιά αρχικά στην άμυνα και στα όσα έχουν καταγράψει οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου.

Η… χημεία της αμυντικής λειτουργίας του ΠΑΟΚ φαίνεται πως αποδίδει απόλυτα και στο χορτάρι, με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη να μπαίνει λόγω της εξαιρετικής του παρουσίας στην εξίσωση. Μόλις τέσσερις φορές έχουν μαζέψει οι Θεσσαλονικείς την μπάλα από τα δίχτυα τους, τις λιγότερες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Ακολουθούν με πέντε γκολ Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Ξάνθη (σ.σ υστερεί στα γκολ υπέρ, έχοντας δέκα) ενώ η πεντάδα κλείνει με τον Ατρόμητο που έχει δεχθεί μέχρι στιγμής έξι τέρματα και τον Παναθηναϊκό εφτά.

Σκυτάλη παίρνει η επιθετική γραμμή, με τους δύο Δικεφάλους να ηγούνται της κούρσας, έχοντας σημειώσει συνολικά 17 γκολ στο πρωτάθλημα. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ φαντάζουν πιο παραγωγικοί από κάθε άλλη ομάδα, έχοντας χτυπήσει μία φορά περισσότερο από τον Ατρόμητο, δύο από τον Παναθηναϊκό και τέσσερις φορές από τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά η πεντάδα της καλύτερης επίθεσης και άμυνας του πρωταθλήματος:

ΟΜΑΔΑ ΓΚΟΛ ΥΠΕΡ ΓΚΟΛ ΚΑΤΑ
ΠΑΟΚ 17 4
ΑΕΚ 17 5
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 16 6
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 15 7
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 13 5

Τα αποτελέσματα της πρώτης πεντάδας του βαθμολογικού πίνακα:

ΟΜΑΔΑ ΝΙΚΕΣ ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ ΗΤΤΕΣ
ΠΑΟΚ 9 1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 7 3
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 6 2 2
ΞΑΝΘΗ 5 3 2
ΑΕΚ 6 2 2

Τραβάει… κουπί ο Πρίγιοβιτς

Μπορεί στο ματς με τον Παναιτωλικό, τα φώτα να έπεσαν πάνω στον πολυτιμότερο της αναμέτρησης, Τσούμπα Άκπομ, ωστόσο, βάσει της προσφοράς του ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς είναι το απόλυτο σημείο αναφοράς της παραγωγικότητας του ΠΑΟΚ, έχοντας μέχρι στιγμής έξι τέρματα στο πρωτάθλημα, με τους Μπίσεσβαρ, Κρέσπο, Μάτος, Ζαμπά, Ακπόμ, Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί και Λημνιό να έχουν από ένα (σ.σ. τρία αυτογκόλ).

Μπορεί η στατιστική να είναι ο… εύκολος τρόπος για να πει κανείς ψέματα, ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση «δικαιολογούν» κατά πολύ την υπεροχή του ΠΑΟΚ έναντι των αντιπάλων του, τουλάχιστον εκείνων που βρέθηκαν στο δρόμο του στο 1/3 του πρωταθλήματος.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο Δικέφαλος έχει δημιουργήσει 104 τελικές προσπάθειες έναντι των 89 συνολικά που είχαν οι αντίπαλοι του ενώ υπερτερεί κατά πολύ και στις μεταβιβάσεις, μετρώντας 487. 

Δείτε αναλυτικά παρακάτω:

ΠΑΟΚ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ
ΤΕΛΙΚΕΣ 104 89
ΓΕΜΙΣΜΑΤΑ 62/214 52/151
ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ 487 334
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ 233 290
ΔΟΚΑΡΙΑ 1 4



[ad_2]
Source link