'Περίπατος' με Ισραήλ για την Εθνική γυναικών | ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ



[ad_1]

"Περίπατος" με Ισραήλ για την Εθνική γυναικών

 Η Εθνική γυναικών επικράτησε εύκολα του Ισραήλ και έκανε το 4 στα 4 στον όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Associated Press

Η Εθνική γυναικών επικράτησε εύκολα του Ισραήλ και έκανε 4 το στα 4 στον όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος [19659005] Επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά που την ήθελαν ως το απόλυτο φαβορί της αναμέτρησης η Εθνική γυναικών επικράτησε χτες του Ισραήλ με 16-2 για την 4η αγωνιστική του ομίλου της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Βαρκελώνη. Ετσι, το ελληνικό συγκρότημα έκανε 4 νίκες στα 4 παιχνίδια. Πλέον τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση έχουν μπροστά τους τον κομβικό αγώνα με την Ολλανδία αύριο, Σάββατο, στον οποίο θα κριθεί η πρωτιά του ομίλου που στέλνει απευθείας στα προημιτελικά (και σε σαφώς πιο ευνοϊκά σταυρώματα για τη συνέχεια). Μάλιστα, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα στον όμιλο, στην ελληνική ομάδα αρκεί και η ισοπαλία προκειμένου να σφραγίσει την πρώτη θέση.

Στο χτεσινό παιχνίδι απέναντι στο Ισραήλ οι Ελληνίδες δεν συνάντησαν αντίσταση και με πρωταγωνίστρια την Αλεξάνδρα Ασημάκη, που σημείωσε 6 τέρματα , έφθασαν στην τελική επικράτηση. Μάλιστα, η διεθνής παίκτρια με τον τρόπο αυτό έγινε η πρώτη σκόρερ όλων των εποχών για την Εθνική σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα φθάνοντας τα 63 τέρματα συνολικά και ξεπερνώντας τη μέχρι πρότινος κορυφαία στη λίστα Αντιγόνη Ρουπέση με 57. Η Ελλάδα μονοπώλησε τον αγώνα αφού προηγήθηκε αρχικά με 4 -0 στο πρώτο οκτάλεπτο ενώ καθάρισε μέχρι την ανάπαυλα αφού βρέθηκε μπροστά με 8-1. Σε ανάλογο τέμπο εξελίχθηκε και το β 'ημίχρονο.

Τα οκτάλεπτα: 4-0, 4-1, 4-0, 4-1

Ελλάδα: Ασημάκη 6, Ξενάκη 4, Αβραμίδου 1 , Μ. Πλευρίτου 1, Ε. Πλευρίτου 1 Χυδηριώτη 1 Διαμαντοπούλου 1 Πάτρα 1 [19659006] Ισραήλ: Μπογκατσένκο 1 Φιτόριαν 1. [19659009] Ντέρμπι πρωτιάς για τους άνδρες [19659009] Με τον αέρα που της δίνει το αήττητο μέχρι τώρα (3 στα 3 ) στον όμιλό της, η Εθνική ανδρών δίνει σήμερα τον καθοριστικό αγώνα για την πρώτη θέση με αντίπαλο την Κροατία (21.30, ΕΡΤ3). Η πρώτη θέση θα την φέρει απευθείας στην οκτάδα του τουρνουά. Εχοντας ως οδηγό τις μέχρι τώρα καλές εμφανίσεις η Εθνική θέλει να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς απέναντι στον πλέον δυνατό αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει μέχρι τώρα και εκ των φαβορί για το τρόπαιο στη διοργάνωση. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν στην ελληνική ομάδα και έτσι ο Θοδωρής Βλάχος έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

[ad_2]
Source link