Ποιοι συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ



[ad_1]

Σε εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία, με βασικό ζήτημα τα μισθολογικά και ασφαλιστικά θέματα των δημοσίων υπαλλήλων, καλεί αύριο η ΑΔΕΔΥ και διοργανώνει συγκέντρωση στις 11:00 π.μ., στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

►Στην απεργία θα συμμετάσχουν γιατροί και νοσηλευτές στις δημόσιες δομές Υγείας, που θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), μεταξύ άλλων ζητά το σύνολο των αναδρομικών και την επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2012, μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ανθρώπινα ωράρια 5ήμερο-6ωρο-30ωρο -1 εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα, ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση 10.00 π.μ. έξω από το υπουργείο Υγείας διεκδικώντας «να διαγραφούν από το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων οι Δημόσιες Μονάδες Υγείας και Πρόνοιας, αυξήσεις στους μισθούς, διατήρηση και επέκταση του Ανθυγιεινού Επιδόματος, ένταξη στα ΒΑΕ, αύξηση των δημόσιων δαπανών για την Υγεία στο μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανάκτηση Μνημονιακών απωλειών».

►Στην απεργία συμμετέχουν επίσης οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική υγεία (Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλαδας – ΟΣΝΙΕ), καλώντας σε συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο «Μετροπόλιταν» στο Φάληρο, με αιχμή την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

►Σε 24ωρη πανοικοδομική απεργία καλεί το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, με συγκέντρωση 10.30 στην Κάνιγγος.

Στις 11.00 στα Προπύλαια καλεί η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό, καταγγέλλοντας ως διασπαστική και υπονομευτική την απεργία της ΓΣΕΕ στις 28 Νοεμβρίου.

►Στην απεργία συμμετέχουν και οι υπάλληλοι των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, «σε μια προσπάθεια αλλαγής των εργασιακών τους σχέσεων και προς αποτροπή του κινδύνου απώλειας κατοχυρωμένων εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων».

Παράλληλα, ο Σύλλογος Προσωπικού του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, σε σχετική ανακοίνωσή του, εκφράζει την αντίθεσή του «στην αλλαγή των εργασιακών του σχέσεων, στην περικοπή των δεδουλευμένων τους, στην αιφνίδια και αναίτια αύξηση του ωραρίου τους, στον αυθαίρετο χαρακτηρισμό των πράξεων διορισμού τους ως ανυπόστατων και στην απώλεια των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών τους κεκτημένων».

Τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ

«Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2019, που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό.

Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων.

Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κ.τ.λ.). Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα. Επέκταση του θεσμού των βαρέων–ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Λήψη μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.

Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24Α Ν. 4396/2016) για την αξιολόγηση. Συνέχιση της απεργίας–αποχής. Η αξιολόγηση να μην έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, να μη συνδέεται με τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη, να μην οδηγεί σε απόλυση, αλλά στη βελτίωση των δεξιοτήτων με επιμόρφωση και διά βίου εκπαίδευση. Να λαμβάνεται υπόψη μόνο για την επιλογή στελεχών στο Δημόσιο με μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια, που θα τοποθετούν τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση.

Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση, Κοινωνική Προστασία και Περιβάλλον.

Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.

Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία.

Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων».

[ad_2]
Source link