Σαουδική Αραβία: Ο πρίγκιπας διάδοχος αποφυλακίζει τον αδερφό του και «υψηλούς» κρατούμενους



[ad_1]

Τον αδερφό του δισεκατομμυριούχου πρίγκιπα Αλ Ουάλινντ μπιν Ταλάλ αποφυλάκισαν οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας μετά από σχεδόν έναν χρόνο κράτησης, γνωστοποίησαν μέλη της βασιλικής οικογένειας με φόντο τη διεθνή πίεση που δέχεται το Ριάντ έπειτα από τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.

Η σύλληψη του πρίγκιπα Χάλιντ μπιν Ταλάλ δεν είχε ανακοινωθεί ποτέ από τη χώρα, όμως η αποφυλάκισή του έγινε γνωστή από τουλάχιστον τρία συγγενικά του πρόσωπα, τα οποία ανέβασαν στο Twitter φωτογραφίες.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο πρίγκιπας ήταν φυλακισμένος για έντεκα μήνες επειδή αποδοκίμασε τις εκκαθαρίσεις του Νοεμβρίου 2017, όταν είχαν συλληφθεί δεκάδες μέλη της βασιλικής οικογένειας, ανώτεροι αξιωματούχοι αλλά και ο ίδιος ο αδερφός του στο πλαίσιο «εκστρατείας κατά της διαφθοράς» και είχαν φυλακιστεί στο πολυτελές ξενοδοχείο Ritz-Carlton του Ριάντ.

Ωστόσο, επικριτές του πρίγκιπα ανέφεραν ότι στην πραγματικότητα όλα αυτά ήταν μια προσπάθεια του πρίγκιπα να καθυποτάξει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Ο πρίγκιπας Αλ Ουάλιντ μπιν Ταλάλ αφέθηκε ελεύθερος μετά από τρεις μήνες, καθώς οι Αρχές κατέληξαν σε οικονομικές διευθετήσεις τόσο με τον ίδιο, όσο και με τους περισσότερους από τους συλληφθέντες.

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας δεν έκανε κανένα σχόλιο για την αποφυλάκιση του πρίγκιπα Χάλιντ μπιν Ταλάλ, ωστόσο όλα δείχνουν ότι η βασιλική οικογένεια προσπαθεί να συσπειρώσει τα μέλη της για να αντιμετωπίσει την κρίση. Εξάλλου, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν έκρινε την Παρασκευή ότι η δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι διατάχθηκε από «το ανώτατο επίπεδο» της σαουδαραβικής εξουσίας.

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.



[ad_2]
Source link