Τα επόμενα βήματα για την κατασκευή της νέας Τούμπας | ενότητες, αθλητισμός



[ad_1]

Στην Τούμπα, ακόμα δεν άνοιξαν σαμπάνιες μετά την ευχάριστη είδηση ​​που προέκυψε από το ελληνικό κοινοβούλιο, όπου όλα τα κόμματα ψήφισαν την παραχώρηση των 30 στρεμμάτων του περιβάλλοντα χώρου στον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ.

ΠΗΓΗ: filathlos

Αυτό, όμως, θα γίνει σύντομα, όπως λένε στην ΠΑΕ, όταν θα ολοκληρωθούν και τα επόμενα βήματα, πριν μπουν οι μπουλντόζες και αρχίσουν το γκρέμισμα του γηπέδου της ομάδας.

Τις επόμενες μέρες, αφού υά ξυ ξυ κυ κυ κυ παρουσία του προέδρου της ασπρόμαυρης ΠΑΕ Ιβάν Σαββίδη, αλλά και του Ερασιτέχνη Θανάση Κατσαρή, θα γίνει μια συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη προκειμένου να συζητηθεί ένα συνολικό πλάνο ανάπλασης της περιοχής.

Επόμενο βήμα είναι η υπογραφή οριστικών συμφωνιών με εταιρίες από Ελλάδα και εξωτερικό και συνεργάτες που θα συμβάλλουν στην υλοποίηση του πρότζεκτ. Στις αρχές του 2019 θα υπάρξουν ταξίδια εκτός των συνόρων, προκειμένου να εξεταστούν διάφορα γηπεδικά πρότζεκτ και από τα οποία θα αντληθούν ιδέες για να καθοριστεί το τελικό πλάνο της νέας Τούμπας.

Η ο ο ο β β β β β β β β β β β β β,, το πρότζεκτ του οποίου θα μελετηθεί, όπως και ορισμένα ακόμη σε Ρωσία (Κράσνονταρ), Γερμανία (Ντόρτμουντ) και άλλες χώρες.

Ο εξωτερικός χώρος των 30 στρεμμάτων, που παραχωρείται στον ΠΑΟΚ, αφορά τα μέτρα έξω από τις θύρες 1-2-3-4, αλλά και λίγα ακόμη στις 5-6. Τα κύρια έργα εκτός γηπέδου θα γίνουν στις θύρες αυτές και θα αφορούν υπογειοποιήσεις, νέες εισόδους, ζώνες προελέγχου, αλλά και πάρκινγκ.

Μ η η η η η η η η,, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να ανεβάσει τη χωρητικότητα άνω των 35,000 θέσεων. Για να αυξηθεί η χωρητικότητα κατά 5-6000, θα απαιτηθεί σκάψιμο του χώρου, κατάργηση του ταρτάν και κατασκευή τεσσάρων-πέντε επιπρόσθετων σειρών σε όλο το γήπεδο. Όλα αυτά μπορεί να επιτευχθούν και με ένα μεγαλύτερο ύψος.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως καλώς εχόντων των πραγμάτων, τη νέα αγωνιστική περίοδο ο ΠΑΟΚ θα μετακομίσει στο γειτονικό Καυτανζόγλειο έως ότου κατασκευαστεί η νέα Τούμπα.

[ad_2]
Source link