Το πιο δύσκολο τεστ της χρονιάς



[ad_1]

Από την πρώτη στιγμή που έγινε η κλήρωση των ομίλων, όλοι στην ΑΕΚ γνώριζαν ότι το ματς στο Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν ήταν το πιο δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι απ’ αυτά που έχουν να δώσουν (αλλά κι απ’ αυτά που έχει αγωνιστεί γενικά στην σύγχρονη ιστορία της η ομάδα).

Κι ο βαθμός δυσκολίας μεγάλωσε λίγο περισσότερο, μετά την κακή εμφάνιση που έκαναν οι πρωταθλητές το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ όπου έμειναν στο 0-0.

Η εμφάνιση της ΑΕΚ ήταν αυτή που προβλημάτισε περισσότερο, προκαλώντας αρκετές συζητήσεις στο εσωτερικό του ποδοσφαιρικού τμήματος και γκρίνια στον κόσμο που ελπίζει σήμερα να δει μια σχετική αντίδραση.

Όχι ότι η κατάσταση στο εσωτερικό της Μπάγερν είναι καλύτερη, καθώς οι Βαυαροί, όπως και πριν από το παιχνίδι της Αθήνας, προέρχονται από γκέλα στην Μπουντεσλίγκα με το κλίμα στα αποδυτήρια να είναι… εκρηκτικό καθώς σχεδόν όλα τα μεγάλα ονόματα βράζουν με τον Νίκο Κόβατς.

Αυτό το γεγονός πάντως δε μειώνει το βαθμό δυσκολίας του σημερινού τεστ για τους κιτρινόμαυρους, που καλούνται να διαχειριστούν τον αγώνα με τον ίδιο τρόπο που το έκαναν για 60 λεπτά στο ΟΑΚΑ, όταν είχαν καταφέρει να εγκλωβίσουν τους Βαυαρούς.

Αναφορικά με το αγωνιστικό πλάνο, ο Ουζουνίδης δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε κάποιες μετατροπές στο αρχικό σχήμα της Ένωσης. Αυτές θα σχετίζονται με τον άξονα της ομάδας, καθώς η παρουσία ενός ακόμα μέσου, ίσως να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των Γερμανών. Από 4-2-3-1, ίσως να δούμε ένα 4-3-3. Γενικώς πάντως, η διαχείριση αποτελεί πρώτο μέλημα, με το ρίσκο να μην έρχεται από την αρχή του αγώνα.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης για τελευταία φορά δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Μάρκο Λιβάια (εκτίει την 4η και τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του) τους τραυματίες Μπακασέτα, Οικονόμου και η πιο πιθανή ενδεκάδα θα αποτελείται από τους: Μπάρκα, Μπακάκη, Χουλτ, Λαµπρόπουλο, Τσιγκρίνσκι, Σιµόες, Γαλανόπουλο, Γκάλο, Μπογέ, Μάνταλο, Κλωναρίδη.

Προβλήματα έχει και η Μπάγερν καθώς θα απουσιάσουν οι τραυματίες Τιάγκο, Ρόμπεν κι είναι αμφίβολος ο Χάμες, ωστόσο επιστρέφει ο Φρανκ Ριμπερί με τους Γερμανούς να θέλουν τη νίκη που υπό προϋποθέσεις (αν νικήσει ο Άγιαξ στην Λισαβόνα) προκρίνονται στην επόμενη φάση.



[ad_2]
Source link