[ad_1]
1500 δωρεάν θέσεις για ανέργους στην "Κάρμεν"
Από τις πρόβες |
Η Εθνική Λυρική Σκηνή θα διαθέσει 1500 δωρεάν θέσεις σε ανέργους στη γενική δοκιμή της όπερας " Κάρμεν " του Ζορζ Μπιζέ, την Πέμπτη 26 Ιούλη στις 9 μ.μ., στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού . Η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων για τη γενική δοκιμή της " Κάρμεν " – με την επίδειξη δελτίου / βεβαίωσης ανεργίας και δελτίου ταυτότητας – θα γίνει στα ταμεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα " Σταύρος Νιάρχος "(Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα – Τηλ. Κέντρο: 2130885700), τη Δευτέρα 23 Ιούλη από τις 2 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. και την Τρίτη 24 Ιούλη από τις 10 π.μ. έως τις 3 μ.μ. Σημειώνεται ότι ο κάθε κάτοχος δελτίου / βεβαίωσης ανεργίας μπορεί να πάρει έως και δύο δωρεάν εισιτήρια.
Η δημοφιλέστερη όπερα του γαλλικού ρεπερτορίου επιστρέφει στο Ηρώδειο από την Εθνική Λυρική Σκηνή στις 27, 28, 29 και 31 Ιούλη, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Στίβεν Λάνγκριτζ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Στο ρόλο του τίτλου δύο κορυφαίες Κάρμεν της εποχής μας. Η παγκόσμιας φήμης Ανίτα Ρατσβελισβίλι που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και η Κέιτ Ολντριτς
Η αντισυμβατικότητα του χαρακτήρα της ηρωίδας του έργου υποστηρίχτηκε από τη μουσική. Ο Μπιζέ συνδύασε με εξαιρετική επιτυχία το "υψηλό" και το "λαϊκό", εντάσσοντας "λαϊκότροπους" σκοπούς σε ένα "σοβαρό" είδος. Οχι με διακοσμητικό τρόπο, αλλά προκειμένου να υπηρετήσει τη δραματουργία του έργου. Στο πλαίσιο της ανάγνωσης που προτείνει ο Στίβεν Λάνγκριτζ, βρίσκοντας αναλογίες με όσα συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας, υπόθεση και μουσική μοιάζει να ξαναβρίσκουν την αρχική τους δύναμη, την αιχμή που αναζητούσαν οι δημιουργοί του έργου. " Η Ανδαλουσία του Μπιζέ έχει επινοηθεί, είναι υποθετική, ωστόσο αντανακλά τον κόσμο μας " σημειώνει ο σκηνοθέτης Στίβεν Λάνγκριτζ, και συνεχίζει " Η συντριπτική φτώχεια αποτελεί καθημερινότητα για πολλά εκατομμύρια ανθρώπων, στους οποίους η όπερα "Κάρμεν" δίνει φωνή. Αυτό υπήρξε ένα ριζοσπαστικό βήμα στην ιστορία της όπερας, αφού αυτή, παραδοσιακά, περιόριζε τους εργαζόμενους και τους φτωχούς σε κωμικούς ρόλους, ενώ κρατούσε τις τραγωδίες για τους θεούς και τους ευγενείς. Αυτό το στοιχείο της "Κάρμεν" παραμένει ριζοσπαστικό και σήμερα … ".
stefanos fotografia |
Source link