Passie en strijd: de mooiste foto’s van de Superclásico

De eerste wedstrijd tussen Boca Juniors en River Plate in het kader van de Copa Libertadores werd uitgesteld wegens hevige regenval. Het veld van stadion La Bombonera, de thuisbasis van Boca Juniors, stond blank.

Ook op de tribunes lagen grote plassen.

Een Boca Juniors-fan zingt in de regen.

De supporters van River Plate moedigen hun club aan bij het stadion in Buenos Aires.

Zelfs deze hond droeg een shirt van River Plate.

De kleinste supporters willen niks missen.

Voorafgaand aan de aftrap waren er een aantal indrukwekkende sfeeracties.

Boca-fans moedigen hun team aan.

De wedstrijd is begonnen in een kolkend stadion. Zowel op de tribunes als op het veld was de wedstrijd een enorm spektakel.

Ramón Ábila laat het stadion ontploffen: 1-0 voor Boca Juniors.

De vreugde explosie was echter van korte duur. Vanaf de aftrap was het namelijk al direct weer gelijk. Lucas Pratto snoerde met zijn doelpunt de fans in La Bombonera de mond.

De tweede vreugde uitbarsting liet vervolgens niet lang op zich wachten. Invaller Benedetto kopte op slag van rust de 2-1 achter doelman Armani.

Na dat doelpunt trilde het stadion letterlijk op zijn grondvesten. Een orkaan van emotie kwam van de tribunes af.

Het grootste spektakel was daarmee achter de rug. In een makke tweede helft kwamen de bezoekers na ruim een uur spelen langszij. Carlos Izquierdoz werd de pechvogel van de avond. Hij kopte de gelijkmaker achter zijn eigen doelman.

Door het gelijkspel is de finale nog zeker niet beslist. Op zaterdag 24 november gaan Boca Juniors en River Plate op herhaling. Dan wordt er om 21:00 Nederlandse tijd afgetrapt in El Monumental. Zet hem in je agenda, want het belooft een heet avondje te worden met een garantie voor passie en strijd!