POLITIKK , LANDBRUK – Dale åpner for å reforhandle jordbruksoppgjøret



[ad_1]




Promotion
med annonselenker

Landbruksminister Jon Georg Dale sier det kan være aktuelt å reforhandle jordbruksoppgjøret, men kun dersom det kommer and felles initiativ fra hele jordbruket

Foreløpig er det kun Norsk Bonde- og Småbrukarlag som har kommet med and slikt initiativ, sier landbruksministeren til NTB.

– Jeg er skeptisk til å gjøre det, men jeg skal ikke stenge døra helt hvis and samlet jordbruk tar til orde for reforhandling, sier Dale.

Han understreker samtidig at rammen i jordbruksoppgjøret i så fall ligger fast.

– In reforhandling vil medføre at vi må omprioritere på en måte som kan gi noe større uforutsigbarhet for landbruket. Vi må hen penger fra and område for å gi til and annet, sier landbruksministeren.

Den verste tørkesommeren siden 1947 har rammet bønder over hele Sør-Norge, og så sent som sist fredag ​​møttes Norsk Bonde- og Småbrukarlag og Norges Bondelag til and møte om den alvorlige situasjonen.

Bonde- og Småbrukarlagets leder Merete Furuberg his mandag til Dagsavisen at a kuhlen aktuelt å reforhandle deler av jordbruksoppgjøret, uten å gå nærmere inn på hvilken del av deten hend me må diskuteres. Samtidig foreslo het full stans i importen av kjøtt en period.

Dale fnyser av forslaget, og sier det er fullstendig uaktuelt med full importstans.

– Det er and håpløst forslag. Det er handelen med omverdenen som nå gjør at tørkens konsekvenser for norske bønder ikke blir større enn de er. Det å skulle svare på en slik situasjon med å stenge handelspartnerne våre ute, virker lite gjennomtenkt. Det kan ramme norske bønder knallhardt, sier landbruksministeren.

(© NTB)


Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

[ad_2]
Source link