Blodet fosset etter Sergio Ramos-albue

Viktoria Plzen-Real Madrid 0-5

Det ble en svært bedagelig Champions League-debut for Real Madrids vikariende trener Santiago Solari.

Spanjolene hadde ingen problemer med å feie tsjekkiske Viktoria Plzen av banen, og vant til slutt hele 5-0, etter å ha ledet 4-0 til pause.

Men mye kunne vært annerledes hadde dommeren fått med seg Sergio Ramos’ høye albue etter 13 minutter på stillingen 0-0.

Milan Havel satte fart for hjemmelaget, men ble effektivt stoppet av den omstridte Real-stopperen. Tsjekkeren ble liggende nede etter duellen mens blod fosset ut av nesen. Reprisen viste at han ble truffet av en meget høy og suspekt
Ramos-albue.

– Den er stygg. Den albuen har ingen grunn til å være så høy som den er der, sa Viasats kommentator Petter Veland.

– Der skal Ramos være glad for at videodømming ikke er innført. Da hadde han antageligvis vært utvist.

Det mente også Morten Langli i pausen.

– Det er soleklart rødt kort, og det er samme spiller som er involvert gang på gang, sa han i Viasats studio.

Men det var ikke TV 2s eksperter enig i.

– Hadde det vært en annen enn Ramos, ville vi sagt at det var uheldig og at det var en ulykke, sier Jesper Mathisen og fikk støtte av Erik Thorstvedt.

– Når man heter Ramos så er man under mistanke umiddelbart. De fleste Liverpool-spillere ville nok sagt at det var med vilje.

Hendelsen bidrar nok ikke til å forbedre midtstopperens omdømme. Spanjolen har for lengst tirret på seg mange fotballfans etter å ha kommet i skade for å sette Liverpools Mohamed Salah ut av spill i Champions League-finalen i mai.

Som ventet skapte onsdagens albue sterke reaksjoner på sosiale medier, og Twitter-brukere sto i kø for å fordømme
Ramos’ handlinger – enda en gang.

Real herjet med Viktoria Plzen

Men Ramos fikk fortsette kampen, noe Havel også omsider gjorde. Tsjekkeren måtte imidlertid bytte etter kun 38. minutter. Sergio Ramos på sin side fikk hvile allerede i det 58. minutt da han ble erstattet av Javier Sanchez.

Mange vil nok mene at han var heldig som fikk spille så lenge.

Real Madrid vant kun 2-1 i det motsatte oppgjøret i det som ble Julen lopeteguis siste Champions League-kamp som Real-manager. På Doosan Arena onsdag var det aldri noen tvil om hvor seieren kom til å havne.

Karim Benzema scoret et flott mål etter bare 21 minutter, og to minutter senere doblet Casemiro ledelsen med et hodestøt. Benzema og Gareth Bale tok enhver spenning ut av kampen med hvert sitt mål like før pause.