Dortmunds superinnbytter senket Bayern – Aftenposten

smp-stories-top-widget
  • Se høydepunktene fra kampen i videovinduet over.

DORTMUND – BAYERN 3–2

Med seieren er Dortmund fortsatt ubeseiret i 1. Bundesliga, og serielederen har nå sju poengs luke til Bayern. Mellom dem ligger Borussia Mönchengladbach, som ligger fire poeng bak Dortmund.

Det var gjestene fra Bayern som kom best i gang i lørdagens storkamp. Lewandowski sendte München-laget i føringen to ganger. Først gjorde han 1-0 i det 26. minuttet, mens han scoret 2-1-målet i det 53. minuttet etter at Marco Reus hadde kvittert på strafferspark.

Reus ville ikke være noe dårligere enn Bayerns stjernespiss. Halvveis i annen omgang fikk han ballen fra Lukasz Piszczek og pisket den videre i mål på halv volley.

– Det var en morsom kamp. Det var virkelig gøy å være utpå banen i dag. Vi har enormt mye selvtillit, og det er alltid godt å få et forsprang. Bayern er veldig sterke i det lange løp, og det er altfor tidlig å snakke om ligamesterskapet, sa Reus ifølge nyhetsbyrået DPA.

Bayern-trøbbel

Dortmund var ikke ferdige med hans måldobbel. Paco Alcacer var blitt byttet inn tidlig i annen omgang, og etter 72 minutter ble han spilt igjennom av lagkamerat Axel Witsel.

Spanjolen unngikk akkurat å gå i offside, og alene med Manuel Neuer satte han kaldt inn 3-2-målet som avgjorde kampen.

25-åringen har en ganske oppsiktsvekkende statistikk som innbytter denne sesongen: Han har blitt byttet inn fire ganger, og har laget sju mål for Dortmund i disse kampene. På de to kampene han har spilt fra start, har han scoret ett mål.

Bayern satte inn en kraftig sluttspurt, men maktet aldri å utligne på Dortmunds mektige hjemmearena. Dermed står laget med skuffende 20 poeng etter elleve serierunder.

– Vi gjorde oss bort to ganger og lot oss bli kontret ned på bortebane. Det skal ikke skje. Vi har mye jobb å gjøre, sa Bayern-trener Niko Kovac, som trolig lever farlig etter nederlaget mot topprivalen.

Tungt for Jarstein

I Düsseldorft ble det målrikt mellom hjemmelaget Fortuna og Hertha Berlin i lørdag. Norges landslagskeeper Rune Almenning Jarstein måtte se fire baller gå forbi seg i 1-4-tapet.

Jarstein spilte hele kampen fra start, mens Håvard Nielsen ble sittende på Fortunas benk gjennom hele kampen.

Fortuna lå nederst på tabellen og var nødt til å ta poeng på hjemmebane. Etter hvilen sendte Takashi Udsami vertene opp i ledelsen, før Rouwen Hennings økte ledelsen til 2-0 ti minutter senere.

Benito Raman pyntet på resultatet og sørget for nok et baklengsmål for Jarstein. David Selke skaffet Hertha Berlin et trøstemål, før Raman scoret for andre gang og sikret 4-1 seier til vertene.

Nordtveit-seier

Håvard Nordtveit startet da Hoffenheim slo Augsburg 2-1 på hjemmebane lørdag. Vertene tok ledelsen etter 65 minutter, før Augsburg utlignet kun tre minutter senere. Hoffenheim sikret seieren i det 83. minutt, da Reiss Nelson fikk nettkjenning og sørget for 2-1.

Stuttgart, som ligger nederst på tabellen sammen med Fortuna, sikret tre viktige poeng med 2-0 borte mot Nürnberg. Mainz sikret seieren mot Freiburg 3-1, mens Borussia Mönchengladbach vant med samme sifre over Werder Bremen.

Gladbach er dermed fortsatt fire poeng bak ligaleder Dortmund. Alassane Plea ble den store helten med hattrick mot Werder Bremen.