[ad_1]

Salah sendte Liverpool i ledelsen

Jürgen Klopp valgte å la spillere som Alberto Moreno, Adam Lallana og Fabinho få sjansen fra start mot Cardiff.

Og han ble belønnet.

Det tok nemlig ikke mer enn ni minutter før Liverpool tok en oppskriftsmessig ledelse.

Og det var Mohamed Salah som gjorde det, etter at Liverpool-angriperne hadde skutt i blokken, én etter én.

Ballen falt til slutt ned i beina på egypteren, og han gjorde ingen feil fra snaue fem meters hold.

– Liverpool står simpelthen i kø. De fyller opp med haugevis av folk, sa TV 2s kommentator Simen Stamsø-Møller.

Kun minutter senere kunne Virgil van Dijk doblet ledelsen, og denne hadde Salah rollen som regissør.

Han dro seg fri og prikket et innlegg på hodet til sin nederlandske lagkamerat. Midtstopperens heading satte Cardiffs målvakt ut av spill, men traff stolpen og spratt ut i feltet igjen.

Salah ropte på straffe

Det var en livlig start på kampen, og de rødkledde kjørte over Neil Warnocks menn det første kvarteret.

Liverpool ropte på straffe etter et kvarter da Salah gikk i gresset etter en duell. Egypteren virket å bli holdt og dratt i trøyen, før han til slutt kastet seg i bakken.

– Der kan det se ut til at Liverpool blir snytt for et straffespark. Men det er jo klart at Salah kunne holdt seg på beina også, sa Stamsø-Møller fra kommentatorboden.

Redning på strek

Da kunne det virke som om det kun var et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli for hjemmelaget, men Cardiff hevet seg noe og klarte å demme opp for Liverpools angrep.

På overtid kunne imidlertid Lallana ha kommet på scoringslisten etter vakkert forarbeid av Alberto Moreno. Spanjolen snurret rundt med en Cardiff-forsvarer og fant Lallana med et perfekt innlegg. Midtbanespillerens heading var også
god, men på streken sto Sean Morrison og klarerte med hodet.

Dermed sto det kun 1-0 til Liverpool til pause.

TV 2s eksperter slaktet Cardiff

TV 2s eksperter Petter Myhre og Trevor Morley var imidlertid ikke imponert over det Neil Warnocks gutter hadde levert i førsteomgang.

– De er ikke i nærheten i det hele tatt. De har en treffprosent på 45 i førsteomgangen. Da er det ikke mulig å skape noe som helst. De har null cornere, null avslutninger, og har bare stått der som saltstøtter, sa Myhre og Morley fulgte
opp:

– Det er en skam. Jeg synes det er fullstendig skammelig! De har ikke fått inn en eneste takling. Dette er ikke slik et Warnock-lag skal spille. De må opp i ansiktet på Liverpool, istedenfor har de gitt dem altfor mye respekt.

– Den svakeste omgangen du har sett av et Premier League-lag?

– Det er det, ja.

Mané doblet ledelsen

Men det sto kun 1-0, og etter 52 minutter trodde Anfield i et kort øyeblikk at Cardiff hadde utlignet. Josh Murphy kranglet ballen i nettet etter en dødball, men målet ble korrekt annullert for offside i forkant.

Etter 66 minutter fikk endelig Liverpool det viktige andremålet. Sadio Mané er frisk og rask igjen etter et tommelbrudd, og det viste han til gagns da han banket ballen i mål bak Neil Etheridge i Cardiff-buret.

Senegaleseren fikk ballen rett utenfor 16-meteren, men virket å rote bort muligheten med en rekke dårlige touch. Han vant imidlertid ballen tilbake til slutt, før han satte fart og begravde ballen i hjørnet bak en utspilt Etheridge.

Slapp inn for første gang siden 24. feburar

Da virket det hele avgjort. Men Cardiff var ikke døde. I det som var omtrent deres første angrep i kampen reduserte nemlig waliserne. Junior Hoilett satte fart på kanten og slo et hardt innlegg langs bakken. Ballen traff foten til
en nonchalant van Dijk og spratt perfekt til Callum Paterson som pirket inn 1-2 foran Alisson.

– Liverpool har sluppet inn mål på hjemmebane for første gang siden 24. februar! sa Stamsø-Møller.

Xherdan Shaqiri og Sadio Mané feide imidlertid bort all tvil av om hvor seieren skulle havne med sine scoringer i henholdsvis det 84.- og 87. minutt. Mohamed Salah var mannen med målgivende på begge scoringene.

Det var også Shaqiris første Premier League-mål for de røde.