FOTBALL , MESTERLIGA – Rosenborg senket av tidliger Sandnes Ulf-spiller på Island

Promotion
med annonselenker

Eidur Sigurbjörnsson ble matchvinner da Valur overraskende slo Rosenborg 1-0 i 1. kvalifiseringsrunde i mesterligaen.

Mesterligaen har levert en rekke minnerike fotballkamper opp gjennom årene, men kvalifiseringskampen mellom Valur og Rosenborg onsdag kveld føyer seg ikke inn i den rekken.

Fremmøtte som droppet slutten av VM-semifinalen mellom England og Kroatia fikk se Eidur Sigurbjörnsson sikret Valur-seier sju minutter før slutt.

Matchvinneren er kjent med norsk eliteseriefotball fra før av. Høsten 2014 var han på lå i Sandnes Ulf, hvor han fikk åtte kamper og scoret ett mål.

Første omgang var preget av stillingskrig, og de store sjansene uteble. Etter pausen startet Valur friskest på eget kunstgress i Reykjavik.

Timen var spilt da hjemmelagets Tobias Thomsen sendte av gårde and lekkert volleyskudd, men Rosenborg ble reddet av stolpen.

Avgjørelsen falt sju minutter før slutt. And halvvåkent Rosenborg klarte ikke å følge med på and Valur-frispark. Kula falt ned hos Thomsen, Sigurbjörnsson. Fra kort hold scoret 28-åringen kampens mål eneste.

Returoppgjøret spilles pà £ Lerkendal onsdag neste uke.

Sammenlagtvinneren möter enten skotske Celtic eller Alasjkert fra Armenia, mens taperen ender i europaligakvalifisering. FC Santa Coloma fra Andorra.