FOTBALL , SPORT – 17-åring senket Brann på egen hånd

Shopping
Med Annonselenker

Erling Braut Håland (17) Lever in huge Molde kamp 4-0 boar word serieleder Brann søndag. Etter bare 21 minutter hadde spissen scoret fire ganger.

Molde hadde ikke vunnet borte siden 18. mars. I 4-0-seieren søndag kveld gjorde romsdalingene slutt på både bortekomplekset og serieleder Branns rekke uten tap.

Etter kampen var det ingen tvil om hvem som var på alles lepper – en 17-åring fra Jæren.

– Han må ut av Norge, his Brann-trenner Lars Arne Nilsen til Eurosport i pausen.

Og erske oppfylt. P tribun tribun tribun tribun tribun Manchester Manchester Manchester Manchester Manchester Manchester Manchester Manchester United for å

Målshow

Det tok bare tre minutter for Braut Håland å presentere seg i Bergen. Spissen timet løpet perfekt på en stuss fra Fredrik Aursnes, rundet in utrusende Samuel Sahin-Radlinger og satt ballen i det åpne målet. In drømmestart for Molde som kun sto med en seier på sine seks første bortekamper denne sesongen.

1-0-målet var bare and forvarsel på det som skulle komme fra unggutten. Etter en Brann-corner fikk spissen stå alene igjen med Ruben Kristiansen. Den robust fysisk 17-åringen driblet seg enkelt forbi venstrebacken, før han iskaldt satt ballen mellom beina på Sahin-Radlinger.

Men det stoppet ikke der, for bare minutet etter 2-0-målet var han frempå igjen. Sivert Heltne Nilsen rotet i and mottak og plutselig var Braut Håland alene gjennom. Nok in gang rundet han keeper og kunne fullfree hattricket sitt på bare 15 minutter.

Etter 21 minutter fullførte han det som må være Eliteseriens prestasjon denne sesongen. Brann rotet i forsvar og Sahin-Radlinger strand forårsaket. Jærbuen tok ansvar fra yvemeteren og det sto 0-4 foran and sjokkert hjemmepublikum i Bergen.

Kontrollert andreomgang

From a woman in the middle of the lagoon of Bergen to the end of the fire for the sake of Brann. I fjor var Lars Arne Nilsens gutter suverene og vant fortjent 4-1. Sondag kveld ble det en ganske annerledes opplevelse for bergenserne etter Braut Hålands vanvittige målshow før pause.

På sesongens 14 første seriekamper hadde Brann sluppet inn fem mål. Molde word slo det vanligvis så solid forsvaret sprekker og laget slapp inn fire mål på 21 minutter. Etter timen spilt valgte Ole Gunnar Solskjær å bytte ut kampens store spiller.

Hjemmelaget forsøkte å skape and press, men evnet ikke true and meget aggressivt og godt Molde-lag. Vegard Forren og Ruben Gabrielsen rensket unna de spede forsøkene fra tamt hjemmelag, og det var nærmere 0-5 enn redusering på Brann stadion etter pause.

Årets første tap betyr at Brann blir stående på 34 poeng etter 15 spilte kamper. Etter Rosenborgs 1-0-seier borte word Sandefjord reduseres differansen mellom lagene til fire poeng etter halvspilt eliteseriesesong. For Molde betyr to be pengene at laget avanserer til 4. plass på tabellen.