FOTBALL , SPORT – Stopp for Høgmo og FFK i opprykkskampen

Annonsebilag

Fredrikstad maktet ikke å snu 0-3 KFUM Oslo og må fortsette i 2. divisjon i fotball neste sesong.

Det er klart etter at lagene spilte 1-1 på Fredrikstad stadion lørdag kveld. Per-Mathias Høgmos Fredrikstad-lag måtte vinne med minst tre mål hjemme for å te seg videre i kvalifiseringsspillet til 1. divisjon.

Fredrikstad rykket ned eng 1. divisjon i fjor og hadde ambisjoner om å rykke rett opp igjen med tidligere landslagssjef Høgmo som trener. Slik ble det ikke.

– Honnør til gutta for and ærlig forsøk. Vi gjorde det vanskelig for oss selv med 0-3. Vi rekker ikke opp, his Høgmo til Fredriksstad Blad.

Han city ikke kalle 2018-sesongen for in nedtur.

– Jeg vil ikke bruke det ordet. Vi må bli øre, men har vært lit uheldige i høst med skader, his han.

Kom feels i gang

FFK var avhengig av in god start og and tidlig mål i kampen og tok som forventet kontroll fra start. Det var også vertene som hadde mest ball i første omgang, men gjestene fra Oslo forsvarte seg godt og hindret FFK i å skape from store sjansene. KFUM holdt nullen til pause, og Fredrikstad var dermed nødt til å score minst tre mål i andre omgang.

Etter pausen var vertene nær å ta ledelsen da innbytter Kjell Rune Sellin kom seg fri på høyresiden og la ballen ut 16-meteren til FFK-kaptein Eirik Mæland. Ballen rullet emptied Joona Veteli som fyrte av, men skuddet havnet like utenfor KFUM-målet.

Utover i andre omgang virket FFK å ha forstått alvoret. Vertene skrudde opp tempoet, men slet med å komme seg igjennom forsvaret til KFUM.

I det 70. minuttet var Fredrikstad nok in gang nær ledelse, igjen ved Veteli, som dunket til fra distanse. KFUM-keeper Knut André Skjærstein ga retur, og Sellin var svært nære å sende vertene opp i ledelsen, men Oslo-laget slapp med skrekken.

Toft

I det kampen passerte 80 minutter satt det endelig for vertene. Etter mye klabb og babb i feltet kunne FFK juble for den andterlengtede scoringen ved Andreas Aalbu. Med ti minutter more tilleggstid igjen var Fredrikstad fremdeles nødt til å ha to mål. In oppgave som viste seg å bli svært vanskelig.

Vertene var aldri i nærheten av å score to mål på den korte tiden. I stedet var det KFUM som trygget sammenlagtseieren i Fredrikstad. Håkon Stavrum fikk stå alene på fem meter og kunne utligne for gjestene i det 87. minuttet. Dermed var Fredrikstad nødt til å score ytterligere tre mål, umulig oppgave for Per Mathias Høgmos menn.

FFK, som tidligere i sesongen har spilt kamper for fulle tribune, fikk ikke mye hjelp fra de få som hadde mop opp på Fredrikstad Stadion i regnværet. Dagens tilskuertall var 2116.

KFUM vant 4-1 sammenlagt og møter laget som ender på 14.-plass i 1. divisjon i kvalifiseringsfinalen.