Frank Lampard senket av selvmål mot Chelsea

[ad_1]

Chelsea – Derby 3-2

Se alle scoringene i Sportsnyhetene øverst!

Chelsea gikk videre til kvartfinale i ligacupen med en 3-2-seier hjemme på Stamford Brigde. Selv om det var Derby som var på besøk, var det mange kjente for hjemmefansen.

Tidligere Chelsea-stjerne Frank Lampard (40) er manager for Derby. Før kampen ble han hyllet med et gigantisk banner med ham selv på.

Lampard har naturligvis hentet noen Chelsea-unggutter på lån for å kickstarte managerkarrieren. Fikayo Tomori og Mason Mount markerte seg både positivt og negativt mot klubben som eier dem.

Frank Lampard ble hyllet av hjemmefansen før kampen.
Frank Lampard ble hyllet av hjemmefansen før kampen. Foto: Adrian Dennis

Chelsea kunne som eier nektet dem å spille, men ga dem spesialdispensasjon, slik at de fikk verdifull erfaring mot et topplag i Premier League.

Selvmål

Først scoret den innleide forsvarsspilleren Tomori (20) selvmål etter bare fem minutter. På merkelig vis klønet han et innlegg fra høyreback Davide Zappacosta i eget mål.

Heldigvis for gjestene gjestene fikk de en utligning ved Jack Marriott, som har heiet på Chelsea siden Claudio Ranieris dager i klubben, bare fire minutter senere.

Målshowet fortsatte med nok et selvmål for Derby. Det lignet mistenkelig på det første. Davide Zappacosta la inn fra høyrekanten. Han traff Richard Keogh, som på samme klønete vis som Tomori styrte ballen i eget nett etter 21 minutter.

Det 19 år gamle stortalentet Mason Mount har satt fyr på Championship etter at han ble hentet på lån fra – ja, du gjettet det – Chelsea. Etter 27 minutter ordnet han forarbeidet da Martyn Waghorn utlignet til 2-2.

Fabregas-scoring

Midtbanemaestro Cesc Fabregas ble kveldens første chelseaspiller til å score da han skjøt inn 3-2 fire minutter før pause. Servitør for tredje gang var naturligvis Davide Zappacosta.

Cesc Fabregas jubler for scoring.
Cesc Fabregas jubler for scoring. Foto: Nick Potts

Etter å ha tatt ledelsen, dominerte Chelsea kampen og styrte banespillet – men Derby hadde noen farlige muligheter da chelseagrepet løsnet litt etter rundt 70 minutter.

Richard Keogh burde utlignet på en stor sjanse etter 83 minutter, men ble for passiv. To minutter før slutt fortvilte alle med hjerte i Derby da David Nugent skjøt i innsiden av stolpen og ut etter et vakkert angrep.

Derby hadde kanskje fortjent en utligning, men ligacupeventyret endte på Stamford Bridge.