«Gutan» berget plassen etter Berntsens dobbel

SCORET TO:   Tromsøs Daniel Berntsens jubler etter Tromsøs første scoring mot Ranheim.
SCORET TO: Tromsøs Daniel Berntsens jubler etter Tromsøs første scoring mot Ranheim. Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

FOTBALL

RANHEIMSFJÆRA (VG) (Ranheim – Tromsø 1–2) Med seieren over Ranheim feide Tromsø all tvil av banen. «Gutan» spiller i Eliteserien også i 2019.

Publisert:

Oppgjøret mellom Ranheim og Tromsø var det minst dramatiske oppgjøret i Eliteseriens 29., og nest siste, runde. Ranheim hadde for lengst sikret plassen, mens bare teori kunne føre Tromsø-trener Simo Valakaris ned på kvalifiseringsplass etter siste serierunde.

Daniel Berntsens to mål i første omgang eliminerte det som måtte være av nordnorsk tvil.

Berntsen-dobbel

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien direkte på Eurosport Player

I sesongens siste kamp på Extra arena, var det bortelaget Tromsø som kom best i gang. Det tok bare åtte minutter før Berntsen løp seg gjennom Ranheim-forsvaret fra venstre ving, og avsluttet perfekt alene med keeper Even Barli.

På sedvanlig vis kom hjemmelaget mer og mer med i kampen, og greide stadig oftere å spille seg gjennom og forbi bortelagets høye press.

Men da hjemmelaget kom stadig nærmere utligning, var det Tromsø – og Daniel Berntsen – som slo tilbake.

På nesten akkurat samme måte som på ledermålet, avsluttet Berntsen alene med Barli, etter at en forferdelig klønete Daniel Kvande mistet ballen på egen halvdel.

Pauseresultatet var særdeles flatterende.

Comeback

Ingen eliteserielag har kommet oftere tilbake i kamper de har ligget under i. Etter vedvarende press, mange avslutninger og tendenser til godt vingspill, skulle det endelig løsne for hjemmelaget.

Ranheims bestemann, Aleksander Foosnæs, vant igjen ballen rett foran bortelagets mål, og blåste liv i kampen igjen, med sin redusering etter tolv minutter av andre omgang.

Andre omgang ble preget av særdeles mange stopp i spillet, og den etter hvert dalende underholdningsverdien var høyst sannsynlig et resultat av at ingen av lagene hadde spesielt mye å spille for.