Hegerberg kan få norsk motstand i kvartfinalen

smp-stories-top-widget

Lyon var i realiteten klar for kvartfinale med 4-0 å gå på fra bortekampen i Amsterdam. Hjemme i Frankrike tok det kort tid før Ajax’ keeper fikk trøbbel. Allerede etter åtte minutter sto det 2-0 etter to kjappe mål av Delphine Cascarino.

Da var kampen om avansementet i alle fall avgjort, men Lyon fortsatte stormløpet mot Ajax-målet. Til pause var stillingen 4-0, uten verken mål eller målgivende av Hegerberg.

40 Hegerberg-mål i mesterligaen

Det fikset den norske superspissen like etter hvilen. 57 minutter var spilt i Lyon da Hegerberg satte inn 5-0, hennes tolvte mål i alle turneringer denne sesongen. Hun står nå med 40 mål i mesterligaen, og er nummer seks på listen over mestscorende spillere i mesterligaens historie.

Ajax var sjanseløse, og hadde én avslutning på mål i løpet av 90 minutter. Lyon hadde 36 skudd, og 19 av dem traff mål, ifølge UEFAs statistikk.

Det endte til slutt 9-0, og Lyon er i kvartfinale etter 13-0 sammenlagt. Delphine Cascarino (2), Griedge M’Bock Bathy, Wendie Renard (2), Ada Hegerberg, Amel Majri, Lucy Bronze og et selvmål sørget for 9-0 i Lyon.

Chelsea til kvartfinale

Foruten Lyon er LSK Kvinner, Bayern München, Chelsea, PSG og Wolfsburg klar for kvartfinale.

Chelsea-spillerne Maren Mjelde og Maria Thorisdottir måtte stå over onsdagens kamp mot Fiorentina med skade. Mjelde har vært ute lenge, mens Thorisdottir fikk seg en smell i ligakampen mot Liverpool i helgen.

Det spilte ingen rolle; Chelsea vant 6-0 over Fiorentina og er videre med 7-0 sammenlagt.

Både Caroline Graham Hansen og Kristine Minde scoret for Wolfsburg da de slo Atlético Madrid 6-0 onsdag. Wolfsburg er i kvartfinalen etter 10-0 sammenlagt.

Andrine Hegerberg (PSG) og Frida Maanum (Linköping) spilte hele kampen da PSG tok seg videre med 3-2-seier og 5-2 sammenlagt.

Torsdag blir de to siste kvartfinalistene klare. Slavia Praha (Tsjekkia) møter Rosengård (Sverige) og Barcelona (Spania) gjester Glasgow City (Skottland).