Liverpool herjet i Champions League: – Klasseforskjell

smp-stories-top-widget
  • Se høydepunkter fra kampen i videovinduet over

LIVERPOOL – RØDE STJERNE 4–0

Liverpool hadde få problemer da Røde Stjerne kom på besøk, og regelrett herjet med det serbiske laget.

Kampens store spiller, Mohamed Salah, scoret to av målene, og har dermed levert 50 mål for de røde fra Merseyside på sine 65 kamper.

Liverpool slet med å bryte ned serbernes forsvar i starten av kampen, men etter 20 minutter var moroa i gang. Roberto Firmino fikk ballen fra Andy Robertson, stoppet ballen med sålen, fintet og dunket ballen mot mål. Skuddet traff Nenad Kristicic, og gikk inn i målet bak en utspilt Milan Borjan.

I det siste spilleminuttet før pause fant Shaqiri Salah, som banket ballen i mål og doblet ledelsen.

Diskutabel straffe

Kort tid etter pause fikk Liverpool et diskutabelt straffespark, da Sadio Mané fikk albuen til Filip Stojkovic i halsen. Selv om straffen ble slaktet av Viasat-studioet etter kampen, kunne det ikke stanse Mohamed Salah fra å levere sitt andre for dagen, og sitt 50. mål i Liverpool-drakten.

Etter at egypteren hadde forlatt banen fikk de røde nok et omdiskutert straffespark, men denne gangen satte Sadio Mané ballen i tverrliggeren. Men få minutter senere fikk senegaleseren likevel målet sitt, og fastsatte resultatet til 4–0.

– Det var klasseforskjell på lagene. Liverpool gjør det de må, og gjennomfører kampen på høyt nivå. De kunne vunnet mer om de hadde ønsket, sa Ronny Deila i Viasat-studioet.

– Veldig stolt

Egyptiske Salah var storfornøyd med sine to mål, og lagets meget solide seier.

– Jeg er veldig stolt over å ha scoret 50 mål, men det viktigste er at vi vant kampen. Vi visste at kampen kom til å bli vanskelig, det er et tøft lag å møte, sa Salah etter kampen.

Liverpool topper gruppen sin med seks poeng etter tre kamper. Napoli spilte 2–2 mot Paris Saint-Germain i den andre kampen i gruppa og ligger ett poeng bak det engelske laget. PSG har fire poeng, mens Røde Stjerne bare har ett.

• Se høydepunktene fra PSG-Napoli i videovinduet under:

Barcelona vant uten Messi

I en annen storkamp onsdag kveld, Barcelona mot Inter, fikk en skadet Lionel Messi se laget sitt ta en enkel og fortjent 2–0-seier fra tribunen.

Nå står Barcelona med tre seirer og ni poeng på tre kamper i mesterligaen.

Messi måtte stå over oppgjøret mot Inter på grunn av skade. Han pådro seg brudd i armen lørdag, og er ute av spill i tre uker.

Uten Messi tok brasilianske Rafinha tok plass på kanten, og han brukte anledningen til å vise seg fram. 30 minutter var spilt da Barcelona brasilianeren satte 1-0.

• Se høydepunktene fra Barcelona – Inter i videovinduet under:

I andre omgang økte Barcelona. Laget virket lenge å spille med brekket på, men plutselig giret de om. Sergio Busquets trillet en strålende pasning til Jordi Alba, som på lekkert vis fastsatte sluttresultatet til 2-0 bak Inter-keeper Samir Handanovic.

Barcelona topper gruppe B med ni poeng. Inter blir stående med seks, mens Tottenham og PSV har ett hver.