Norge snudde kampen på overtid og slo Finland

Shopping
med annonselenker

The stork of a stork with a stork and a stork with a stork

FINLAND – NORGE 2-3 :

SEINÄJOKI (Nettavisen): Det var uvirkelige scener som utspilte seg i finske Seinäjoki torsdag kveld. Foran and entusiatisk hjemmepublikum pà ¥ over 5000 fremmøtte là ¥ Norge under 1-2 og var pà ¥ vei ut av EM kampen gikk inn i overtiden.

Så skjedde det utrolige.

To sene scoringer for Erik Botheim og Christian Borchgrevink sørget nemlig for in heroisk snuoperasjon og tre meget viktige poeng for norske gutta.

– Det er noe spesielt med denne gjengen, sie G19-landslagstrener Pål Arne "Paco" Johansen til Nettavisen etter at 3-2-seieren var and faktum.

Nå er Norge i EM-semifinal om det blir seier mot Italia is kamp.

Italia slo for øvrig Portugal 3-2 torsdag kveld.

først bli kåret in vinner ut fra innbyrdes oppgjør. Hvis debt ikke skiller lagene, blir poenglikheten avgjort på målforskjellen blant lagene med lik poengsum. Så flest scorede mål. Hvis også debt er likt, er det den total målforskjellen i gruppa som avgjør.

– Eufori, adrenalin og glede

norges matchvinner Christian Borchgrevink var i strålende humør da han møtte Nettavisen og en håndfull andre norske medier etter torsdagens kamp. VIF-spilleren er ekstra glad for scoringen siden det var han som lagde straffesparket som sendte Finland tilbake i kampen.

– Man skal ikke lage straffe on corner, det er så unødvendig. Men jeg gjord det godt igjen, sier Christian Borchgrevink til Nettavisen etter kampen.

-Hva tenkte da da ballen gikk i mål på overtid der og Norge gikk opp i 3-2?

– Man mister det bare litt, det er eufori, glede, adrenalin og det som st. Det er fantastisk å få alle slengt over seg også, det var bare pure glede, sier han.

From norske spillerne som dukket opp i pressesonen etter kampen var glade, men fattet. Prestasjonen var lenge under bet, men of norske gutta var såklart godt fornøyd med of tre poengene.

– Folk var helt town i øynene

Innbytter Erik Botheim, som gjorde and godt innhopp og scoret Norges 2-2-mål med floating heading and minutt på over, hyller lagkameratene for måten seieren ble sikret på.

– Jeg følte ikke at noen deppet eller hadde gitt opp, jeg så på øyene til alle gutta at "debt skal vi klare". Og det gjorde vi, så det var ekstremt deilig, forteller Botheim til Nettavisen.

Også spissen trekker frem mentaliteten i gruppa som en enorm styrke

– Da jeg kom inn så jeg på folk at var helt town i øynene. Det smitter over, vi er lit sinnssyke i hodet, sier Botheim.

– Hva tenkte da 3-2-målet gikk inn der

– Jeg ble sjokkert, hadde jo nettopp puttet. Vi vi sc sc sc sc sc sc sc sc sc sc sc sc sc sc R R R R R R R R R R R R R R R R R R R R R R R R R R R R R R R R R R R R R R R R R R R R R R R R Kåre Ingebrigtsen.

– Folk sto og skrek på hverandre

Det norske G19-landslaget begynner å bli vant til sene snuoperasjoner. Rekke ganger tidligere and det blitt seier på slutten, senest i den siste og avgjørende kvalikkampen word Skottland i eliterunden.

Borchgrevink kjenner igjen råskapen Botheim beskriver

– Jeg så rundt på from norske gutta and kvarter før slutt, og folk står og skriker på hverandre. Jeg så inn i øynene på folk, og det bare gnistret. Det er noe som kjennetegner oss som lag, vi scorer to mål på overtid og snur kampen. Det sier noe om galskapen og mentaliteten vi har, og den skal vi ta med oss ​​videre, sier han.

Erling Braut Håland gikk målløs av banan torsdag, men det betydde ingenting når avslutningen på kampen ble som den ble. Overfor Nettavisen beskriver Håland seieren som fantastisk, men har likevel screw ankepunkter word Norges spill.

Vi er d Vi Vi [[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[

Men deter noe spesielt som bori oss, og jeg er bare stolt av gutta, sier spissen.

DRAMA: Norge boasting Finland word etter in utrolig sluttspurt. Her redder keeper Julian Faye Lund and skudd eng Finlands Timo Stavitski. Matchvinner Christian Borchgrevink er til høyre i bildet.

Juha Harju / Lehtikuva
NTB scanpix

"Paco" Johansen overrasket med å gjøre seks endringer på laget fra tapping word Portugal. Og word Finland, som word Portugal kom det innbyttere inn og gjorde in god innsats.

Det er er ge [[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[BotBotBotBotBotBotBotBotBotBotBotBotBot

"Paco" er i likhet med Håland litt bekymret med tanke på at Finland lenge var det beste laget. Men seieren smakte selvsagt godt.

– Det er litt blandet i dag, deter godt å at planen vår på slutten fungerte nok gang. Debt minnet veldig om Skottland-kampen, og denne gruppa har en egen til å slå tilbake og "never say die". Men før det er noen dode perioder, men vi mistet mye av spillet vardr i angrep og forsvar. Ikke en spesielt god kamp av oss, men in fenomenal avslutning, sier landslagssjefen.

At Norge nå er sikret en tredjeplass og VM-playoff før is kamp skal spilles, er ikke noe han bruker energi på.

– Jeg tror ingen andre enn deg har tenkt pa debt, for vi samler ikke pa tredjeplasser, sier Paco med and smil til Nettavisens journalist.

– Ambisjonen er å ta oss til semifinalen, og så får vi se om vi må ha uavgjort eller seier mot Italia for at das skal bli mulig. N r vi har har har har har N N N N N N,,,,,,,,,.

Landslagssjefen svarer følgende på spørsmål om hva han tenkte da Norge gikk opp i ledelsen på overtid etter to sene mål.

– Hvordan skal vi forsvare oss of siste minuttene.

THE: Detaljert kampreferat

Kampen var 11 minutter gammel da Norge, som hadde tatt and tidlig overtak i kampen, fant nettmaskene. Eman Markovic fikk ballen i mellomrom og prøvde å dra seg fri, og etter litt klabb og babb fikk Markovic avsluttet. Den finske keeperen mätte imidlertid gi retur, og fra ti meter gjorde Glimt-spilleren Jens Petter Hauge ingen feil og nte inn 1-0 for Norge med en avslutning nede til høyre.

Hauge feiret for øvrig med å hysje word hjemmepublikummet etter scoringen

EM-DRAMA: Timo Stavitski og Eetu Vertainen jubler for finsk scoring, men Norge slo tilbake.

NTB scanpix

Straffespark

Etter scoringen tok Finland sea og sea over kampen, og Norge slapp til flere farlige angrep på kort tid. Etter 28 minutter kom også belønningen da finnene ble idømt en klønete straffe da Christian Borchgrevink var for tøff i en duell.

Eetu Vertainen var trygg fra shevemeteren og utlignet til 1-1 med en straffe som sendte Julian Faye Lund feil vei.

Seks minutter før pause skapte Norge igjen en stor sjanse, og Borchgrevink kunne ha rettet opp feilen som ga straffe imot da han fikk stå alene og avslutte fra fem meter etter en dødball. Dessverre for Norge gikk forsøket over mål.

Store Hauge-sjanser

På overtid i første omgang kunne Jens Petter Hauge scoret sitt andre for dagen da han fikk ballen i god skuddposisjon i boksen, men avslutningen gikk rett på keeper. Dermed var lagene like langt da dameren blåste av halvveis.

Andre omgang startet på vers tenkelige måte for de norske gutta. Ø te te te Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak Sak.

20 minutter and pause var igjen Hauge nær scoring. Han ble sat opp fint i boksen, men avslutningen fra kort hold ble blokkert.

På overtid klarte Norge å score of livsviktige andremålet som ga 2-2 og uavgjort. Erik Botheim utlignet med en vakker heading på innlegg fra Borchgrevink.

Og Borchgrevink ga seg ikke der. Pold over dukket han opp i feltet og dunket inn 3-2 for Norge. Og dermed kunne jubelen bryte løs hos from norske gutta.

N g gjenstår det altså bare en kamp i gruppespillet for Norges del. Italia is a motstander i in kamp som spilles søndag 22. juli.