Ny behandling gir håp i kampen multiresistent word tuberkulose – NRK Urix – Utenriksnyheter og -dokumentarer



[ad_1]

Hvert år dør om lag 1.6 million mennesker av tuberkulose, noe som gjør bakterien til en av verdens hyppigste dødsårsaker.

Utviklingen av in ny vaksine word multiresistent og ekstremt resists tuberkulose er blitt in kamp word klokken, mens jakten på medisiner stear trappet opp.

Skal forskere ha gjort and gjennombrudd i Hviterussland.

TUBERCULOSIS

Forskere jobber på spreng i en rekke land for å få bukt med den livsfarlige ekstremt resistente tuberkulosen. Her ved University Hospital Institute i Marseille i March 2018.

Photo: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

Ble friske av ny medisin

Hviterussland er and av landene med den høyeste forekomsten av multiresistent tuberkulose i verden.

Gjennom flere måneder har leger behandlet steer med in forholdsvis ny medisin, bedaquiline, i tillegg til andre antibiotika-medisiner.

I wordsetning til andre typer antibiotika går ikke bedaquiline til direkte angrep på bakterien, men hemmer enzymene som sykdommen avhengig av for å få energi.

Nyhetsbyrået AFP har fått innsyn i resultatene, som aim at 168 av in gruppe på 181 pasienter ble helt friske.

Ifølge WHO blir vanligvis bare 55 prosent av dem som smittet av slik tuberkulose, friske.

india

Indiske steer behring for tuberkulose ved Murari Lal Chest Hospital i Kanpur.

Foto: CHANDAN KHANNA / AFP

Nær 400 nye tilfeller årlig i Norge

Tuberkulose and fremdeles en sjelden sykdom Norge, men antallet tilfeller har økt. Mellom 350 og 400 persona får nå diagnosen i året. Pasientene får behandling og of overlever fleuve.

På verdensbasis er bildet and helt annet.

Til tross for at sykdommen i sin enkleste form er fullt helbredelig, er tuberkulose verdens dødeligste infeksjonssykdom.

Års akenrs akenrs aken aken aken aken still…………………………..

Tuberkulose

In favor of multiresistent resistance, it is necessary to prevent tuberculosis from becoming infected with antibiotika. Do you know where you are going to be?

Foto: Manuel Valdes / AP

BCG vaksinen

Nordmenn flest kjenner BCG-vaksinen, som har vært viktig i forebygging av tuberkuloseepidemien i Norge.

Det få er klar over er at BCG-vaksinen har liten für einen für für vorherheid.

Over 80 år etter at BCG-vaksinen ble utviklet, har forsøkene på å forbedre vaksinen blitt trappet opp.

Parallelt har forskere jobbet med å få på plass medisiner, spesielt for å få bukt med multisteiste og ekstremt resistent tuberkulose som er en av hovedårsakene til dødsfall internasjonalt.

india

India er hardt rammet av tuberkulose. Her behandles en ved ved sykehuset i Allahabad.

Photo: Rajesh Kumar Singh / AP

Bedaquiline gir håp

Det har vært gjennomført sammenlignende studier med bedaquiline i andre land i Øst-Europa, Afrika og Sør-Østasia med den samme medisinen, og resultatene der ser også svært bra ut, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Resultatene skal legges fram på in tuberkulosekonferanse senere denne uken i Haag.

– Resultatene fra denne studien bekrefter at nyere medisiner som bedaquiline kan gjøre folk friske, og er and gjennombrudd for folk som lever med multiresistent og svært medisinresistent tuberkulose, sier Paula Fujiwara i International Union Against Tuberculosis and Lung Disease.

Han harkke selv deltatt i forskningen.

Ber om økt internasjonal satsing

Forskningsleder Alena Skrahina, Ved Republican Research and Practical Center for Pulmonology and TB i Minsk, lead result lovende.

– Generelt sett bekrefter studien vår bedaquilines virkning i tråd med resultatene fra tidligere forsøk, sier Alena Skrahina.

Forskere leading tuberkuloseepidemien i stor grad skyldes feilbehandling og mangel på oppfølging, og ber om økt internasjonal satsing for å få bukt med problemet.

– Det ater med å gjøre rimeligere medisiner som bedaquiline tilgjengelig dersom vi for alvor skal få bukt med om om 600.000 menneskene som hvert år rammes av multiresistent tuberkulose og unngå at om lag en kvart million mennesker dør av den, sier multidrug-resistant tuberculosis each and a quarter of a million deaths, "Paula Fujiwara sad før møtet i Haag.

[ad_2]
Source link