Opprykksdrømmen knust for Høgmos Fredrikstad

(Fredrikstad – KFUM 1-1, 1-4 sammenlagt) Utgangspunktet for FFK var håpløst foran returkampen på Fredrikstad stadion. I det første kvalifiseringsoppgjøret mellom KFUM og Oslo tapte nemlig Høgmos menn hele 3-0.

Det fikk TV 2-ekspert Jesper Mathisen til å fyre avgårde i retning Per-Mathias Høgmo som blant annet skiftet ut begge sine faste spisser til oppgjøret.

– Det kan virke som om han for øyeblikket mangler litt selvtillit og er litt rådvill når det kommer til stykket. I de siste jobbene han har hatt og de største kampene han har vært med på i Norge har det vært panikk, og det så sånn
ut også mot KFUM, analysererte TV 2-eksperten etter 0-3-tapet.

Håpte på sensasjon

Drømmen til Per-Mathias Høgmo og Fredrikstad var å hente inn igjen det forspranget på hjemmebane lørdag.

Men foran 2116 tilskuere – et antall som viste at hjemmefansen åpenbart hadde lite tro på en snuoperasjon – var Fredrikstad egentlig aldri i nærheten av å true KFUMs ledelse fra det første oppgjøret.

Åpnet friskt

Riktignok gikk Fredrikstad aggressivt til verks det første kvarteret. Høgmos menn var klart best i banespillet, men slet med å skape de helt store sjansene.

I stedet for å opprettholde dominansen kom KFUM mer og mer inn i kampen. Gjestene var farlig på kontringer, og spesielt midtvegs i omgangen hadde gjestene et par store sjanser til å ta ledelsen. Spesielt Moses Mawa var farlig ved et
par anledninger.

Inn mot pause roet det hele seg, og lagene gikk til pause på 0-0.

Trøstemål ga et visst håp

Utgangspunktet i regntunge Fredrikstad var derfor svært vanskelig foran de siste 45 minuttene.

Fredrikstad tok ansvar fra start av og var laget som styrte spillet, men KFUM forsvarte seg godt og FFK klarte sjeldent å skape de helt store sjansene.

Utover i oppgjøret følte KFUM-supporterne seg såpass trygge på seier at de taktfast ropte “lekestue, lekestue” til tross for at det var et drøyt kvarter igjen av kampen.

Like etter hadde Eirik Mæland en stor sjanse til å gi FFK 1-0, men det var først etter 80 minutter at KFUM-supporterne fikk en viss grunn til bekymring.

Da var Andreas Aalbu på rett plass til rett tid og styrte en retur i mål
til 1-0.

Scoringen ga umiddelbart ny giv til Fredrikstad, og bare minutter etter scoringen måtte Knut Skjærstein varte opp med en glimrende redning på et lagskudd.