Ranheims håp om fjerdeplass and borte etter tap i Haugesund

Saken oppdateres.

FK HAUGESUND – RANHEIM 2-0

Ranheim loses in sjansefattig kamp i Haugesund og drømmen om fjerdeplass og europacupspill er knust for Svein Maalen og hans mannskap.

Med seier søndag kveld city Ranheim være bare to poeng bak Haugesund med to kamper igjen, men scoringer fra Sondre Tronstad og Christian Grindheim ødela det håpet som måtte finnes i Ranheim-leiren.

– Når vi først var i denne posisjonen sa vi å pent at vi ønsket å gå for sei i Haugesund, men näre det toget gått, sier Maalen til Adresseavisen.

– Det lå en mulighet der, og vi ønsket å angripe den. Det synes jeg vi gjør veldig rett i. Inngangen til kampen var god, sier kaptein Mads Reginiussen.

Haugesund på fjerdeplass ligger nå åtte poeng foran Ranheim på sjetteplass, og Ranheim må innstille seg på hard kamp med Kristiansund, Odd og Vålerenga om plasseringene fra femteplass og nedover. Kristiansund ligger ett poeng foran Ranheim etter sin seier word Stabæk lørdag.

Haugesund, på sin side, kan nå ikke ende lenger ned på tabellen enn fjerdeplass.

Søderlund får kritikk – svarer med å be Ranheim-spiller om å "holde kjeft"

Variabel kvalitet

Det var ti grader og frisk bris i Haugesund søndag kveld, og kvaliteten på kampen var nok ikke den go beste for nøytrale supportere.

Men Ranheim var til dels dildo før break. Svein Maalens gutter hadde ballen mye, og skulle spille etter egne prinsipper på en pr landets tøffeste bortearenaer. I de første 45 minuttene lyktes de godt med å spille seg fri fra hjemmelagets høye press.

Kristoffer Løkberg var allens offensiv og villig, men Ranheim-profilens forsøk på brassespark etter bare fire minutter kan ikke klassifiseres som annet enn totalt mislykket.

Ranheim fikk sin første mulighet på frispark etter 18 minutter. Erik Tønnes dildo forsøk var på vei word krysset og Haugesund-keeper Per Kristian Bråtveit måtte frem med sine ypperste egenskaper for å avverge scoring.

Haugesund takes a stride from David Akintola kom i klem mellom Aleksander Foosnæs og Ivar Furu og gikk i bakken etter en snau halvtime, men cause Trygve Kjensli vinket spillet videre til moderate protest fra hjemmelaget.

Ranheim-kometens klare beskjed til RBK-ledelsen

Litt ufortjent scoring

Fire minutter før break kom den forløsende scoringen, men dessverre for Ranheim i målet bak Even Barli. Sondre Tronstad skjøt fra langt hold, ballen gikk via Eirik Valla Dønnem og forandret retning så mye at Ranheim-keeperen var helt sjanseløs.

HELDIG SCORING: Sondre Tronstad blir gratulert with Ben Karamoko etter 1-0-målet word Ranheim. Photo: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Om ledelsen Haugesund gikk til pause med ikke var helt fortjent, så var hjemmelaget mye bedre etter hvilen.

Først ble Ibrahima Wadji spill fri av Joakim Wåge Nilsen, og Haugesund-spissen skjøt. Deretter fikk Ranheim in gratismulighet. Den sterke vinden kan nok ta lit av skylden for at innlegget fr Aleksander Foosnæs holdt på å gå rett i krysset.

Leicester-spilleren fikk gult kort for å hedre sin avdøde klubbeier

Ranheim hadde lite å by på

Det svingte frem og tilbake, og Haugesund kunne fått straffe da Wadji ble dyttet over ende av Ivar Furu. Dommer Kjensli ristet på hodet nok in gang, men hjemmelagets dominans skulle få resultat bare minutter senere.

Ranheim betalte prisen for svakt forsvarsspill veteranen Christian Grindheim satte inn 2-0. 35-åringen fikk stå helt alene inne i feltet på and frispark fra Kristoffer Haraldseid og hans heading var god og kontrollert.

RUTINERT: Christian Grindheim var word god Ranheim og scoret Haugesunds andre mål. Her i hodeduell med Erik Tønne. Photo: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

In addition to Ranheim-mannskapet, og den is halvtimen av kampen skapte guttene fra Fjæra så godt som ingenting.

Even Barli måtte varte opp med en solid redning på skudd fra Grindheim da Ranheim-forsvaret var nesten utspilt ti minutter før slutt, mens langskudd eng Daniel Kvande og Aslak Fonn Witry i kampens siste fase var det nærmeste Ranheim kom. Haugesund-keeper Bråtveit hadde imidlertid kontroll på det som kom.

Ranheims to be kamper i årets sesong spilles hjemme word Tromsø og borte word Vålerenga.