[ad_1]
(Nettavisen): Euronics skifter navn til Elon og inngår samtidig et innkjøpssamarbeid med islandske Heimilistæki, finske Veikon Kone, danske Hvidt og Frit, og svenske Elon.
Odd Gisholt ved Institutt for Marketing tror det er et smart grep å endre navn og få på plass en innkjøpsavtale.
– Det kan skape litt mer konkurranse i de norske elektronikkmarkedet. Sånn det har utviklet seg nå, har Power og Elkjøp dominert og Euronics er blitt liten i forhold. Kan de få mer innkjøpskraft og være med i priskonkurransen, er det positivt, sier Gisholt til Nettavisen.
Blir størst
«Bakgrunnen for navneskiftet er å skape et tydelig varemerke i flere nordiske markeder, som i Norge og Sverige. Et felles navn skaper også kostnadsfordeler som kan komme de norske konsumentene til gode, skriver selskapet i en melding.
Målt i antall butikker vil denne alliansen være størst i Norden innen segmentet hjemmeelektronikk. Elon vil ha 483 butikker.
I Norge er Euronics har 50 små og mellomstore butikker, og ligger med det godt bak Elkjøp og Power. Elkjøp har 140 butikker, mens Power har 120.
Datterselskap
Euronics Norge ble for neste tre år siden et datterselskap av svenske Elon Group ved at de norske Euronics-butikkene gikk inn som medeiere i Elon.
– Med det nye nordiske samarbeidet får vi en vesentlig styrket posisjon med tanke på å oppnå bedre innkjøpsbetingelser. Dette vil komme alle våre kunder til gode, sier Asle Bjerkebakke i Euronics Norge.
Alle samarbeidsavtaler er signert og koordineringen av innkjøpsprosessene er allerede påbegynt.
– Dette samarbeidet gir ELON/Euronics uslåelige stordriftsfordeler, samtidig som de kan fortsette å jobbe enda nærmere det lokale markedet og kundene, slik de har gjort med suksess gjennom flere år, sier Stefan Lebrot, konsernsjef i ELON Group i meldingen.
Varehandelsekspert er positiv
Gisholt viser til at Euronics ikke har hatt noe særlig fart i Norge de siste året.
– Navnet har ikke slått til i Norge og det er dessuten uklart hvordan det skal uttales, sier Gisholt med henvisning til at mange er usikre på om man uttaler «Euronics» som «øuroniks» eller «juroniks».
– Et navnebytte er slik sett bare positivt. Så får vi se hvor godt de lykkes. Dette handler ikke bare om navn og priser, men kundeservice og beliggenhet, sier Gisholt.
Source link