Ronaldo sentral da Juventus senket Manchester United

smp-stories-top-widget
  • Se høydepunktene fra kampen i videovinduet over.

Manchester United–Juventus 0–1

Et drøyt kvarter ut i kampen sprintet Ronaldo ned langs høyresiden. Innlegget ble slått lavt og hardt mot første stolpe. Via Chris Smalling spratt ballen videre til Paulo Dybala.

Han sendte Juventus i ledelsen.

Manchester United greide aldri å komme tilbake på egen hjemmebane. Dermed tok Juventus et langt steg på veien mot avansement til utslagsrundene i Champions League, verdens gjeveste klubbturnering.

Juventus har nå tre seire av tre mulige i turneringen. Manchester United står med én seier, én uavgjort og ett tap.

På vei mot garderoben etter kampslutt viste den pressede Manchester Uited-manageren José Mourinho tre fingre mot Juventus-fansen, antagelig for å signalisere at han som Inter-trener vant trippelen (Serie A, Coppa Italia og Champions League) i 2010.

Ronaldos retur

For Ronaldo var det en spesiell kveld. På Old Trafford var han en publikumshelt i mange år.

Det var her han ble en superstjerne.

Fra 2003–2009 var han Manchester Uniteds største spiller i en av klubbens mest suksessrike perioder i historien.

Da han returnerte hit for første gang etter exiten, for Real Madrid i 2013, fikk han enorm hyllest fra Old-Trafford-publikumet.

Den gangen var engelske sportsmedier i dagene før dominert av saker om hvor mye Ronaldo hadde betydd for klubben.

Denne gangen var ikke opptakten like massiv. Dels fordi den første returen alltid er den mest spesielle, dels på grunn av voldtektsanklagene som henger over Ronaldo.

Politiet i Las Vegas har gjenopptatt etterforskningen av den episoden, og det er foreløpig vanskelig å si hva som skjer videre.

Ronaldo fikk imidlertid en varm mottagelse av Old Trafford-publikumet før kampen også tirsdag, og Ronaldo-sangen ble sunget etter kampslutt.

Pogba traff stolpen

Men på banen har Ronaldo fortsatt som før. Og det var ikke bare før scoringen at Ronaldo viste seg frem tirsdag kveld.

Portugiseren var generelt i lekent humør og bød Manchester United-forsvaret på store problemer. I 2. omgang var det bare en fenomenal redning fra David de Gea som skilte ham fra scoring.

Også Paul Pogba møtte gamle kjenninger. Han var i Juventus fra 2012 til 2016. Og et kvarter før slutt var han nær ved å utligne.

Avslutningen traff imidlertid stolpen.

Nærmere kom ikke vertene. De hang litt mer med i 2. omgang, men i den første omgangen ble de fullstendig utspilt.

Hvis denne kampen var en test på hvor Manchester United står, er svaret at avstanden til Europas beste klubber er stor.

– Hvis du kort skal oppsummere denne kampen, kan man si at det var menn mot gutter, kommenterte tidligere Manchester United-forsvarer Rio Ferdinand i BT Sport-studio.

– Vi hadde for mye respekt for dem i 1. omgang, sa Manchester Uniteds Luke Shaw til samme kanal etter kampen.

Nummer to i gruppen

Presset på Mourinho vil fortsette. Til tross for 2–2 mot Chelsea sist helg og en ellevill snuoperasjon mot Newcastle før landslagspausen, lurer ordet «krise» i bakgrunnen.

Den engelske klubben har likevel fortsatt gode muligheter til å gå videre i Champions League. Tidligere tirsdag fikk de en hjelpende hånd av Young Boys, som spilte 1–1 mot Valencia.