Sarpsborg Arbeiderblad – Straffetap mot bunnlaget

Sparta jaktet sin tredje borteseier på rad da de var på besøk i Schjongshallen for å møte bunnlaget Ringerike torsdag kveld. Sparta hadde vunnet de to tidligere oppgjørene mot eliteserienykommeren denne sesongen, men torsdag kveld ble det en skikkelig slitekamp for sarpingene. Ringerike ledet 1-0 etter 1. periode, Sparta kom ajour i midtperioden, før 3. periode endte målløst. Det ble ingen avgjørelse i sudden death, men i straffeslagkonkurransen var Ringerike best og vant til slutt 2-1.

De beholdt dermed bonuspoenget, mens Sparta kun fikk med seg ett poeng mot bunnlaget.

Tidlig Ringerike-ledelse

Det åpnet på verst tenkelig måte for Sparta. Jørgen Langdalen ga Ringerike 1-0-ledelse allerede etter 1.09 av 1. periode. Utover i perioden hadde Sparta sjanser til utligning, men de maktet ikke å få pucken i kassa bak Ringerike-keeper Johan Kallio. Dermed hadde vertene med seg 1-0 inn i garderoben etter de første tyve minuttene i torsdagens match i Schjongshallen.

• REFERAT: Les kampreferat i SAs direktestudio

Sparta utlignet i midtperioden

Sparta klarte å komme ajour i midtperioden. Det målet kom på tiden 26.29. Dommerne måtte imidlertid se på situasjonen på video før de godkjente scoringen, men det ble dømt mål. Martin Grönberg var målscorer for gjestene fra Sarpsborg, og dermed var man like langt i Schjongshallen denne torsdagsaftenen.

Det stod 1-1 etter to perioder.

Måtte avgjøres på straffer

I 3. periode ble det ingen scoringer. Det innebar 1-1 etter 60 minutters spill. Den påfølgende spilleforlengelsen ga ingen scoring, og det innebar straffeslagkonkurranse. Og her var vertene best. Marius Hansen og Anders Henriksen scoret på straffer for Ringerike, mens kun Peter Quenneville nettet for sarpingene. Det førte til at Ringerike vant 2-1 – og sikret seg bonuspoenget.